Βαρουφάκης: «Ο Ζελένσκι πρόσβαλε την Βουλή»

Αποχώρησε το ΜέΡΑ25 όταν δόθηκε ο λόγος στο στρατιώτη του Αζόφ

Η ομιλία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της ομιλίας Ζελένσκι προκάλεσε και την αντίδραση του ΜέΡΑ25 που συμμετείχε στη συνεδρίαση με έναν εκπρόσωπο, το βουλευτή Γιώργο Λογιάδη, ο οποίος και αποχώρησε μόλις έγινε αντιληπτό ότι δόθηκε ο λόγος σε νεοναζιστή στρατιώτη της Ουκρανίας.

Μάλιστα σε δήλωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι ότι προσέβαλε την Βουλή των Ελλήνων.

«Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα.

»Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 @GeorgeLogiadis αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα της Βουλής μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο. Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι μόλις πρόσβαλε τη Βουλή των Ελλήνων δίνοντας βήμα σε ναζί μέλη του Τάγματος Αζόφ και, έτσι, υπονόμευσε τον αγώνα των Ουκρανών εναντίον του στρατού του Πούτιν. Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο Τάγμα Αζόφ που δίνει άλλοθι στον Πούτιν» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα