Βαρουφάκης: “Κορυφαία στιγμή το δημοψήφισμα” (video)

Μεταξύ άλλων δήλωσε σε συνέντευξή του: «Με αυτά που έχει υπογράψει ο Τσακαλώτος δεν τον λες Αριστερό»

Για τις εκλογές, τις μετεκλογικές συνεργασίες, το δημοψήφισμα του 2015 αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα μίλησε στο Action24 ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, ερωτηθείς για το δημοψήφισμα του 2015 είπε ότι είναι «κορυφαία στιγμή για τους δημοκρατικούς αγώνες αυτού του λαού αν και ανατράπηκε εκείνο το βράδυ». «Είναι εχθρός της δημοκρατίας όποιος αντιτίθεται σε αυτό και λέει ότι ο λαός δεν είναι ικανός να αποφασίζει», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης. Στη συνέχεια ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είπε πως για το δημοψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο πρόβλημα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο πρόβλημα με το δημοψήφισμα και ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία το εκμεταλλεύονται και το αναφέρουν συνεχώς», τόνισε με αιχμή λέγοντας παράλληλα ότι στη Κουμουνδούρου με ακροβατικό τρόπο. Ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρθηκε και στα κρίσιμα Eurogroup εκείνης της περιόδου αλλά και τις ηχογραφήσεις. «Ήταν σε γνώση τους ότι τους μαγνητοσκοπούσα, τους είχα πει ότι θα το κρατήσουμε. Δεν πίστευα ότι δεν υπάρχουν πρακτικά από τα Eurogroup», είπε. Συνεχίζοντας τη συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 αλλά και τις διαπραγματεύσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Αν δείτε τι έχει υπογράψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τότε που έφυγα εγώ από το Υπουργείο Οικονομικών δε τον λες Αριστερό. Δεν υπήρξε ούτε ένα πράγμα που να μην ήταν τοξικά ακραίο και να μην το υπέγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος».

«Ανοιχτός σε διάλογο»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητήσουν ακόμη και με τη Νέα Δημοκρατία αν και ο ίδιος θεωρεί αδύνατο να υπάρξει συνεργασία ΝΔ – ΜέΡΑ25. Ωστόσο, όπως τονίζει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν αποκλείεται και μια συνεργασία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αναλόγως το εκλογικό αποτέλεσμα. Το πιθανότερο όμως σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη είναι να συγκυβερνήσουν ΝΔΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ.

«Το 2019 μπήκαμε στη βουλή, ξεκινήσαμε μια παρέα 200 ατόμων και φτιάξαμε ένα κόμμα αφού μπήκαμε στη βουλή. Σήμερα έχουμε βάσεις, καταστατικό έχουμε κάνει συνέδρια επιθυμούμε πλέον την ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το ΜέΡΑ25. Όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει αποφασίσει το πότε θέλει να τις κάνει.

«Δεν αρκεί η συγγνώμη Βερναρδάκη»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που βρίσκεται στη Βουλή αλλά και για την επίθεση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Θλίβομαι, ζήτησε συγνώμη ο κ. Βερναρδάκης αλλά νομίζω ότι τόσο γρήγορη συγνώμη δεν καλύπτει τα πράγματα. Τα τελευταία 7 χρόνια έχω εισπράξει ένα τεράστιο πακέτο από προσβλητικούς και επιθετικούς προσδιορισμούς, δεν έχω απαντήσει ποτέ, δεν έχω προσβάλει κανέναν. Δε μ’ αρέσει αυτό που βλέπω στη βουλή σήμερα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα