Βαρβιτσιώτης: «Αν συνεχίσει τις προκλήσεις η Τουρκία τότε θα υπάρξουν κυρώσεις που θα πλήξουν την οικονομία της»

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα και ελληνοτουρκικά

Την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα χαρακτήρισε ως υψηλής διπλωματικής σημασίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημειολογία της επίσκεψης Πομπέο.

Παράλληλα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει οι τόνοι από την πλευρά της Άγκυρας και υπογράμμισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα σε Αθήνα, Άγκυρα και Λευκωσία.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι υπάρχει μία απομονωτική στάση απέναντι στην Τουρκία από την πλειοψηφία των κρατών-μελών, υπογραμμίζοντας, όμως ότι δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση. «Αν συνεχιστούν οι προκλήσεις τότε θα υπάρξουν κυρώσεις που θα πλήξουν την τουρκική οικονομία. Η Αθήνα, αναμένει το κείμενο συμπερασμάτων από τη Σύνοδο», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Βαρβιτσιώτης: Ισχυρό μήνυμα από τις μεσογειακές χώρες

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι η Σύνοδος των MED7 έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία καθώς οι μεσογειακές χώρες συντάχθηκαν σε κοινή θέση και υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας επικοινωνιακός μαραθώνιος προκειμένου να ενημερωθούν οι χώρες για το τι συμβαίνει και να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν.

Τέλος, αναφερόμενος στη σύγκρουση Αρμενίας – Αζερμπαϊζάν, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ενδεχομένως η εμπλοκή της Τουρκίας να μην δίνει και την καλύτερη εικόνα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν πολεμάει μόνο στα μέτωπα στα οποία βρίσκεται, αλλά δημιουργεί πλέγμα στρατιωτικών επαφών στην Αφρική, στην Ασία. Κάνει πράγματα που προσβάλλουν την αρχιτεκτονική ασφάλειας όπως την αντιλαμβάνεται η Ευρώπη», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα