Βαρβιτσιώτης από το Άουσβιτς: «Να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί κάτι τόσο απάνθρωπο»

Κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Πολωνία

Το Άουσβιτς επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψής τους στην Πολωνία.

Το Άουσβιτς βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου και ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσημης επίσκεψής του στην Πολωνία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Όπως έγινε γνωστό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε τους χώρους του Άουσβιτς Ι, όπου φιλοξενείται η Μόνιμη Ελληνική Έκθεση του Άουσβιτς – Μπιρκενάου.

Δηλώνοντας συγκλονισμένος ο κ.Βαρβιτσιώτης είπε: «Με σεβασμό και δέος απέτισα φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, όσων υπέφεραν, βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν σε αυτό το μέρος της φρίκης και του μαρτυρίου. Είναι υποχρέωσή μας, εμείς οι νεότερες γενιές, αλλά και οι επόμενες γενιές να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί κάτι τόσο απάνθρωπο. Ποτέ ξανά!».

Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι στο Άουσβιτς κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος θανατώθηκαν 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι και ανάμεσά τους περίπου 60.000 Έλληνες.

Διαβάστε επίσης