Βαρβιτσιώτης: «Γενναία και φιλόδοξη η πρόταση των 32 δισ. ευρώ από την Κομισιόν στην Ελλάδα»

«Δουλέψαμε σκληρά και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Η συνολική χρηματοδότηση για την Ελλάδα, μαζί με τα κονδύλια του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, θα ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα επτά χρόνια, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε φιλόδοξη και γενναία την πρόταση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής σύμφωνα με την οποία το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα ανέρχεται σε 33,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Δουλέψαμε σκληρά και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τον πρωθυπουργό, για να βγει η χώρα μας πιο κερδισμένη», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Ευρώπη βγαίνει πιο δυνατή και πιο ενωμένη».

Σχετικά με τα περίπου 33 δισεκατομμύρια ευρώ του πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, επισήμανε ότι τα χρήματα αυτά έρχονται προσθετικά στα περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού που διαπραγματεύεται η χώρα μας.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους πρόκειται για επιχορηγήσεις και για προγράμματα ΕΣΠΑ, όσον αφορά δε το ποσό που αντιστοιχεί σε δανεισμό, δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις.

 

Διαβάστε επίσης