«Βαρύ πρόστιμο» στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα ΚΥΤ Μόριας και Χίου

Στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου και της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός Χίου προχώρησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, για το ΚΥΤ Μόριας επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για τη διαρκή παράβαση που αφορά στην πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος με την αυθαίρετη διοχέτευση αστικών λυμάτων στον παρακείμενο χείμαρρο, «γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής».

Για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, την ύπαρξη λυμάτων και στερεών αποβλήτων εντός του Κέντρου, τα οποία καταλήγουν σε γειτονικές ιδιοκτησίες, «γεγονός που προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνο επικείμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής».

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι υπεύθυνοι των δύο Κέντρων «καλούνται και πάλι να φροντίσουν άμεσα για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, αλλιώς θα επιβληθούν νέες διοικητικές κυρώσεις».

 

Διαβάστε επίσης