Βαρύ το ισραηλινό πλήγμα για το Ιράν – Τουλάχιστον 20 ανώτατοι Ιρανοί διοικητές είναι νεκροί

Εντείνεται η ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή

Πολύ σοβαρό είναι για το Ιράν το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε από το Ισραήλ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, τουλάχιστον 20 ανώτατοι Ιρανοί διοικητές, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των Ισραηλινών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, oι επιθέσεις συνιστούν ένα από τα πλέον αιματηρά πλήγματα κατά της ιρανικής στρατιωτικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να σημειωθεί πως η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε πληροφορίες για νέα ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νατάνζ, που αποτελούν τον πυρήνα του ιρανικού προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν και πυρκαγιά στον αερολιμένα της Ταμπρίζ, χωρίς μέχρι στιγμής να διευκρινίζεται αν το γεγονός συνδέεται με τις επιδρομές.

Το Ισραήλ από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη Νατάνζ, υποστηρίζοντας πως μεταξύ άλλων κατέστρεψε υπόγειες εγκαταστάσεις φυγοκέντρησης. Αντίθετα, η Τεχεράνη επιχειρεί να υποβαθμίσει τις συνέπειες της επίθεσης, δηλώνοντας ότι οι ζημιές στο εργοστάσιο εμπλουτισμού είναι κυρίως «επιφανειακές» και ότι οι βασικές υποδομές παραμένουν λειτουργικές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα