Βασιλακόπουλος: Μην ακούτε τους τρελαμένους και ψεκασμένους

«Μονόδρομο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Η λύση είναι μια, είναι μονόδρομος, είναι ο εμβολιασμός», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερθείς στην περίπτωση της αναισθησιολόγου στη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και επιμένει πως δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως δεν θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο.

«Δυστυχώς υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων μου, οι οποίοι ουσιαστικά αρνούνται την πραγματικότητα», είπε, ενώ, μεταξύ άλλων, προέτρεψε τον κόσμο να μην ακούει τους, όπως τους χαρακτήρισε, «τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές».

«Παραταύτα, θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι περίπου το 85% των ιατρών έχουν εμβολιαστεί», συνέχισε, τονίζοντας εκ νέου πως οι γιατροί-αρνητές του εμβολίου είναι μειοψηφία. «Άρα η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών πιστεύει στον εμβολιασμό κι έχει εμβολιαστεί», υπογράμμισε.

Όπως πρόσθεσε, αντί να συζητάμε μόνο περί ατομικών δικαιωμάτων, να δούμε πότε τα ατομικά δικαιώματα επηρεάζουν και τα δικαιώματα του συμπολίτη μας, τονίζοντας πως το γεγονός ότι χειρουργεία ασθενών έχουν «πάει πίσω» αυτή την στιγμή εξαιτίας του γεγονότος δεν είναι λίγο.

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού
Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα ο καθηγητής εξέφρασε τη γνώμη πως το κράτος έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα προγράμματα εμβολιασμού πανευρωπαϊκά και αυτό αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαίους επιστήμονες.

«Εάν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε αυτήν τη δυνατότητα που μας δίνει το κράτος, θα είμαστε και σαν λαός άξιοι της μοίρας μας», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα