Βασιλειάδης: «Ομάδα που συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια να υποβιβάζεται»

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα γεγονότα στην Τούμπα, την έλευση FIFA-UEFA και την αναβολή του πρωταθλήματος στη Super League και του κυπέλλου. Επανέλαβε πως απαιτείται η αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου για να είναι καλύτερη η επόμενη μέρα. Και πως η δέσμευση των ποδοσφαιρικών φορέων στην υλοποίηση αυτού του βήματος το καλοκαίρι, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να αρθεί η απόφαση αναβολής.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ανέφερε: «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να μην ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτό ζητάει και η FIFA. Αλλά πρέπει να γίνουν αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα. Φέτος οι νόμοι έχουν εφαρμοστεί! Ζητάμε να μπουν επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις. Για τις δηλώσεις, για τις βίαιες συμπεριφορές. Σε περίπτωση που μία ομάδα συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια να υποβιβάζεται.

Ναι η FIFA έδειξε με τον τρόπο της ότι “μέχρι εδώ”. Δεν πάει άλλο. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου που βρισκόμαστε κοντά σε Grexit και προέρχεται από λάθη και εσφαλμένες συμπεριφορές από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Εάν δεν σοβαρευτούν έχουμε μπροστά μας το Grexit».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Η εικόνα με το όπλο σόκαρε. Και αυτή η εικόνα ήταν που “ξεχείλισε το ποτήρι”».

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Σαββίδη: «Η κυβέρνηση δεν έχει επιλεκτική σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη».

Αν πιστεύει τη συγνώμη του Σαββίδη: «Αυτό θα το κρίνει ο δικαστής και όχι εγώ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα