«Βασιλιάς» στο Αέριο ο Όμιλος Mytilineos!!!

Η προμήθεια φυσικού αερίου της Mytilineos από την Gazprom Export, για τα επόμενα 10 χρόνια, κάνει την ελληνική εταιρεία από ισχυρή, πανίσχυρη!

Μακροχρόνια συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου, από το 2020 έως το 2030, υπέγραψαν η Mytilineos με την Gazprom Export, ανακοίνωσε ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα Gazprom.

«Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom Export και της Mytilineos επιβεβαιώνει την ύπαρξη ζήτησης για ρωσικό φυσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενισχύσει περαιτέρω την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών μας στον ενεργειακό τομέα», αναφέρει στη δήλωσή της η γενική διευθύντρια της ρωσικής εταιρείας, Έλενα Μπουρμίστοβα.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε ότι «η μακροπρόθεσμη σύμβαση αυτή θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Mytilineos στην αγορά φυσικού αερίου της περιοχής και θα συμβάλει σημαντικά στη μεγιστοποίηση της απόδοσης των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συνεργασία μεταξύ της Gazprom Export και της Mytilineos S.A. ξεκίνησε το 2017 και στη βάση βραχυπρόθεσμων συμβάσεων.

Το 2019 παραδόθηκαν στη Mytilineos 588 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Το 2020, τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στη βάση μιας μακροπρόθεσμης σύμβασης.

Με την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης, ο Όμιλος Mytilineos, που είχε ήδη δεσπόζουσα θέση στην προμήθεια και διανομή φυσικού αερίου στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τις άφθονες εισαγωγές αμερικανικού υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα, γίνεται πλέον ο «βασιλιάς» του φυσικού αερίου, και μάλιστα σε μια μεταβατική εποχή όπου οι λιγνιτικές μονάδες  σταδιακά αποσύρονται από τον τομέα παροχής ενέργειας.

Διαβάστε επίσης