Στην ελίτ της παγκόσμιας ναυτιλίας ο Μαρινάκης

Ανήκει στην ελίτ της παγκόσμιας ναυτιλίας και αυτό το αποδεικνύει  με τις πράξεις του.  Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη , ο οποίος  ετοιμάζεται  να κάνει μία ακόμη σημαντική επένδυση.

Ο επιφανής επιχειρηματίας , σύμφωνα με δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας Tradewinds, που επικαλείται πηγές ασιατικών ναυπηγείων,  είναι έτοιμος να υπογράψει μια  συμφωνία που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά.

Τι θα προβλέπει η συμφωνία;  Τη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων post panamax στην Daewoo Ρουμανίας και οχτώ product tanker (MR) σε δύο κινεζικές γιάρδες.

Για το deal αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης προτίθεται να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη και να δώσει πάνω  από μισό δισεκατομμύριο δολάρια για  την απόκτηση ενός ολόκληρου στόλου, αποτελούμενου από 8 δεξαμενόπλοια και 4 containerships, που θα «χτιστούν» σε Κίνα και Ρουμανία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει υπογράψει επιστολή προθέσεως με τα ναυπηγεία Daewoo Mangalia -τη γιάρδα που προέκυψε από τη συνεργασία της ρουμανικής κυβέρνησης με τη νοτιοκορεατική Daewoο- για την κατασκευή 2+2 containerships χωρητικότητας 8.600 teu, που θα παραδοθούν το 2015.

Το συνολικό κόστος ναυπήγησης ανέρχεται σε 320 εκατ. δολάρια, με την αξία του κάθε πλοίου να κινείται στα επίπεδα των 80 εκατ. δολαρίων.

Αν και παραδοσιακά ο Βαγγέλης Μαρινάκης δραστηριοποιούνταν στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, τα τελευταία τρία χρόνια έχει εισέλθει και στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, κάνοντας το 2010 το πρώτο βήμα με την απόκτηση τότε δύο containerships.

Διαβάστε επίσης