Βασίλης Μουκουβίνας: «Όνειρό μου μια νέα δημοτική αρχή ανεξάρτητη – ακομμάτιστη – δημοκρατική – συμμετοχική – προοδευτική»

Υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με την παράταξη «Περιστέρι: Πέρασμα σε Νέα Σελίδα»

Ο Βασίλης Μουκουβίνας γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής, όπου ζει μόνιμα. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Οικονομικό Νομικής). Τα πρώτα χρόνια μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως λογιστής, ενώ αργότερα στην Εθνική Τράπεζα, όπου υπηρέτησε ως διευθυντής καταστημάτων της Δυτ. Αθήνας. Στο Περιστέρι εργάστηκε στα καταστήματα Ανθούπολης και Λόφου Αξιωματικών.

Από νέος επιδόθηκε στους κοινωνικούς αγώνες και στη διεκδίκηση και αποτροπή από την καταπάτηση εδαφών από τους διάφορους καταπατητές. Όμως η μεγάλη αγάπη του είναι ο αθλητισμός, γι’ αυτό και τα περισσότερα χρόνια της ζωής του είναι αφιερωμένα στο μαζικό αθλητικό κίνημα. Σήμερα είναι πρόεδρος στην Άμιλλα Περιστερίου.

Τι ονειρεύεται ο Βασίλης Μουκουβίνας για το Περιστέρι; «Μια νέα δημοτική αρχή ανεξάρτητη – ακομμάτιστη – δημοκρατική – συμμετοχική – προοδευτική», μας λέει ο ίδιος.

Χωρίς να θέλει να μηδενίσει οποιοδήποτε έργο, θεωρεί το έργο του σημερινού δημάρχου μετά από 17 χρόνια θητείας δυσανάλογα μικρό, πιστεύοντας ότι στο Περιστέρι μπορούν να γίνουν ακόμη πολλά. Όπως;

«Περιστέρι δεν είναι μόνο το κέντρο», μας επισημαίνει. «Υπάρχουν ανενεργοί δημοτικοί πόροι σε εκτάσεις, κτίρια και περιβαλλοντικούς χώρους όπου το Δημόσιο και ο Ιδιωτικός Τομέας αδυνατούν να αξιοποιήσουν», μας εξηγεί, διερωτώμενος γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί από τον δήμο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

«Το εισόδημα των Περιστεριωτών μπορεί να ενισχυθεί μέσω του δήμου, ο οποίος θα το ενισχύσει με υπηρεσίες και παροχές, θεσπίζοντας το κοινωνικό εισόδημα και τον κοινωνικό μισθό, κάτι εντελώς ρεαλιστικό», προσθέτει με σιγουριά.

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά; «Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα», μας απαντά σκεφτικός. «Το Περιστέρι είναι ο τέταρτος δήμος της χώρας, και σε πληθυσμό και σε έκταση. Γιατί λοιπόν να μη γίνει αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων που θα φέρει δραστική μείωση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος; Μπορείτε να φανταστείτε το όφελος στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά;»

Θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο; τον ρωτάμε. «Βεβαίως και είναι, θέληση και απόφαση χρειάζονται και όλα γίνονται».

Πέρα από τα παραπάνω, ο Βασίλης Μουκουβίνας θεωρεί απαραίτητη την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος με στόχο την ποιότητα ζωής μέσα από κοινωνικούς συνεταιρισμούς, τη δημιουργία Θεματικών και Πολιτιστικών Πάρκων στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, ενίσχυση στις υποδομές κοινωνικών επιχειρήσεων στην προληπτική υγεία, και στην κοινωνική μέριμνα.

Και μας εφιστά την προσοχή: «Προσέξτε: Όλα αυτά δεν θα γίνουν με υπεργολαβία με απ’ ευθείας ανάθεση. Μιλάμε για μια εναλλακτική στρατηγική που θα μπει ανάμεσα στον κρατισμό και την ιδιωτική κερδοσκοπική οικονομία».

Αρκετά προχωρημένες οι απόψεις του Βασίλη Μουκουβίνα, ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος κομματικά, με ένα εξειδικευμένο επιτελείο συνεργατών, επιλεγμένων τόσο λόγω των επιστημονικών τους γνώσεων όσο και λόγω της συμπόρευσης στους στόχους τού επικεφαλής της παράταξης. Εδώ να σημειώσουμε ότι ως δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Βασίλη Μουκουβίνα κατεβαίνει και η συνεργάτις της «Α», συγγραφέας Καίτη Νικολοπούλου.

Διαβάστε επίσης