
Βατικανό για Ισραήλ-Χαμάς: «Ο αντισημιτισμός είναι καρκίνος που πρέπει να ξεριζωθεί»
Ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν σχολίασε το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ και τις παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας
Την απελευθέρωση των ομήρων και το τέλος στη «δίνη της βίας» ζήτησε σήμερα (6/10) ο πρωθυπουργός του Βατικανού, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή και την αυριανή “μαύρη” επέτειο δύο χρόνων από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. «Ο αντισημιτισμός είναι καρκίνος που πρέπει να ξεριζωθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καρδινάλιος.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε ότι «δεν είναι αρκετό η διεθνής κοινότητα να λέει πως όσα συμβαίνουν είναι απαράδεκτα και στη συνέχεια, να επιτρέπεται να συμβαίνουν ακόμη». «Πρέπει να τεθούν μια σειρά από ερωτήματα, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά το πόσο νόμιμο είναι να συνεχίζει να επιτρέπει κανείς να παρέχονται όπλα τα οποία και χρησιμοποιούνται κατά του άμαχου πληθυσμού», είπε ο πρωθυπουργός του Βατικανού.
Όσον αφορά το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, ο στενός συνεργάτης του ποντίφικα υπογράμμισε ότι «κάθε σχέδιο που εμπλέκει τον παλαιστινιακό λαό στις αποφάσεις για το μέλλον του και μπορεί να επιτρέψει να τεθεί τέρμα στη σφαγή αυτή -ελευθερώνοντας τους ομήρους και σταματώντας την καθημερινή δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων- πρέπει να τύχει αποδοχής και υποστήριξης».
Σε σχέση, τέλος, με τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης των τελευταίων ημερών προς τον παλαιστινιακό λαό, ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν δήλωσε: «αν και σε κάποιες περιπτώσεις οι πρωτοβουλίες αυτές- εξαιτίας της βίας που προκαλούν λίγοι ταραξίες- κινδυνεύουν να στείλουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ένα λανθασμένο μήνυμα, με εκπλήσσει θετικά η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και η δραστηριοποίηση τόσων νέων».