Βατόπουλος: Ίσως χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα

Για την πιθανότητα πιο αυστηρών μέτρων έκανε λόγο ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Άλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή “Συνδέσεις, ανέφερε ότι δεν έχει σημειωθεί προσδοκώμενη ελάττωση των κρουσμάτων και ότι ίσως χρειαστούμε αυστηρότερα μέτρα.

Ένα θέμα είναι η βρετανική παραλλαγή του κορονοϊού που αλλάζει λίγο τους «κανόνες του παιχνιδιού» με την έννοια ότι είναι λίγο πιο μεταδοτική και φαίνεται πως αναλογικά είναι και στα παιδιά, όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Αυτό θα μας υποχρεώσει να αναβαθμίσουμε λίγο τα μέτρα». είπε και παρέπεμψε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής στις 18:00 το απόγευμα.

Τα καλά νέα, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι ότι ο εμβολιασμός έχει γίνει αποδεκτός από τον κόσμο, γεγονός σημαντικό εφόσον λυθούν και τα προβλήματα που υπάρχουν με τις προμήθειες.

Ο καθηγητής έδωσε και δύο χρήσιμες συμβουλές για να γίνεται αποδοτικότερη η χρήση της μάσκας και υπέδειξε ότι σε σημεία συνωστισμού η διπλή μάσκα είναι οπωσδήποτε χρήσιμη.

Σε ότι αφορά την λήξη του lockdown και στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πει κάτι για το θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα