Βατόπουλος: “Υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας τις επόμενες δύο εβδομάδες”

Θετική εξέλιξη, σε ό,τι αφορά την πορεία ύφεσης της πανδημίας στη χώρα μας, χαρακτήρισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε την ίδια αναλογία θανάτων και βαριών νοσηλειών με βάση και τα κρούσματα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, το φαινόμενο αποδίδεται στον εμβολιασμό, στην αυξημένη προσοχή του πληθυσμού και στο ότι η επιδημία εντοπίζεται πλέον στις μικρότερες ηλικίες, οπότε έχουμε και ελαφρύτερα περιστατικά.

“Τα μέτρα που έχουμε λάβει  αποσκοπούν στο να έχουμε λιγότερα κρούσματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σημειωθεί επιτυχές αποτέλεσμα”, εξήγησε ο κ. Βατόπουλος

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες καθηγητής αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας ενδεχόμενος κίνδυνος έξαρσης, αλλά με τα πολλά τεστ και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. “Χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην ανάλυση των δεδομένων και στην κατανόηση της πορείας της πανδημίας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προτείνουμε λύσεις και μέτρα. Είναι θέμα έντασης προσοχής και όχι φόβου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος .

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και τις όποιες επιφυλάξεις των γονιών, ο καθηγητής, επικαλούμενος τα σημερινά δεδομένα, υπήρξε καθησυχαστικός καθώς εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα