Βάζει πλώρη για Ευρωβουλή ο Καμίνης

Πλώρη για το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο βάζει ο Γι΄ώργος Καμ΄ίνης αφού σε λίγους μήνες τερματίζει τη θητεία του στο Δήμο της Αθήνας.

“Εγώ θα ήθελα να είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Ελπίζω πως θα ανακοινωθεί και πάρα πολύ σύντομα και από την κ. Γεννηματά”, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στον realfm 97,8

Σχετικά με το πρόγραμμα γύρω από την πλατεία Θεάτρου ο κ. Καμίνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “προχωράει, συνεχίζεται και επεκτείνεται.

Τώρα το επεκτείναμε και στη στοά Εμπόρων. Αυτό που κάνει είναι ότι νοικιάζει καταστήματα τα οποία ήταν κλειστά, τα επισκευάζει και εγκαθιστά μετά από δημόσια πρόσκληση και διαγωνισμό νέους επαγγελματίες, κοινωνικές επιχειρήσεις ως επί το πλείστον μικρές κοινωνικές επιχειρήσεις, επιδοτείται έξι μήνες το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα για να σταθούν οι άνθρωποι αυτοί στα πόδια τους και να δώσουμε και ζωή σε κάποιες περιοχές της Αθήνας που είχαν εγκαταλειφθεί.

Κοινωνικές επιχειρήσεις, είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν αποσκοπούν κυρίως στο κέρδος και έχουν και κοινωνικό σκοπό” και πρόσθεσε:

“Αυτό είναι ένα από τα προγράμματα κοινωνικής καινοτομίας για τα οποία βραβεύτηκε ο δήμος Αθηναίων από την ΕΕ… Κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις θα προχωρήσουν και θα επιβιώσουν”.

Διαβάστε επίσης