Βελλής: «Δόθηκαν με… πολιτικά κριτήρια»

Σε όλα όσα έγιναν με τη φετινή διαδικασία των αδειοδοτήσεων για τη Super League αναφέρθηκε ο Σταμάτης Βελλής. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι αδειοδοτήσεις δόθηκαν με πολιτικά κριτήρια και σημείωσε πως έγιναν πολλές παρατυπίες στη σχετική διαδικασία, στην εκδίκαση των εφέσεων.

Παράλληλα, στάθηκε και στο γεγονός ότι τα έσοδα στη «μεγάλη» κατηγορία δεν έχουν μεγάλη απόκλιση από αυτά της Football League, όπως ο ίδιος υποστήριξε, γεγονός που δεν επιτρέπει στην «ελαφρά ταξιαρχία» να αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σταμάτη Βελλή στον «NOVA ΣΠΟΡ FM 94,6»:

-Για τις αδειοδοτήσεις στη Σούπερ Λίγκα: «Η ανακοίνωση της Ξάνθης τα λέει όλα με χιούμορ. Εσείς πιστεύετε ότι οι αδειοδοτήσεις δόθηκαν με αυστηρά ή πραγματικά κριτήρια; Ειδάλλως ο κ. Δημητρίου που είναι υπεύθυνος των αδειοδοτήσεων δεν είχε λόγους να εισηγηθεί διαφορετικά. Και κάτι ακόμη: όταν γίνεται μια έφεση δεν προσκομίζονται νέα στοιχεία και δεν γίνεται επανάληψη της διαδικασίας. Η έφεση νομικά έχει σκοπό να εξετάσει αν με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν η πρωτοβάθμια επιτροπή έκρινε σωστά ή όχι. Εδώ από την πρωτοβάθμια ως την έφεση έφεραν νέα στοιχεία. Αυτό είναι παράτυπο. Αλλά από παρατυπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Εδώ έγινε ολόκληρη αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων παράτυπα. Αυτό θα μας φάει; Κι εγώ πιστεύω πως πολιτικά κριτήρια χρησιμοποιήθηκαν για να δοθούν οι αδειοδοτήσεις».

-Για τα προβλεπόμενα έσοδα στη Σούπερ Λίγκα: «Είχα μια συνάντηση με τη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας, γιατί δεν τα γνώριζα αυτά με λεπτομέρειες. Είμαστε στραβόγιαννοι στην κατηγορία. Πρώτο μου μέλημα ήταν να πληροφορηθώ πού περίπου στέκομαι όσον αφορά το μερίδιο του Απόλλωνα από το μερίδιο των εσόδων και των χορηγιών της Σούπερ Λίγκα. Αυτά που άκουσα δεν με αφήνουν πολύ ικανοποιημένο, είχα την εντύπωση ότι τα ποσά θα ήταν περισσότερα, ειδικά για μία νεοφώτιστη ομάδα, ώστε να σταθεί στο επίπεδο των υπολοίπων. Υπάρχει, βεβαίως, μια σημαντική διαφορά με τη Football League, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο είχα ακούσει και διαβάσει. Διανύουμε μία περίοδο ισχνών αγελάδων σε όλη τη χώρα και λογικό είναι τα πράγματα να είναι πιο μαζεμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Με αυτό το δεδομένο, δική μου γραμμή είναι πως θα διατηρήσουμε ένα μπάτζετ χαμηλών τόνων. Δεν φτάνουν τα έσοδα για να το καλύψουμε και σίγουρα θα χρειαστεί νέα αύξηση κεφαλαίου στην ομάδα από μένα. Όλα αυτά όμως θα γίνουν λελογισμένα, κάτι που μπορεί να έχει αγωνιστικό κόστος. Όμως δεν είμαι διατεθειμένος να ξεφύγω από αυτή τη γραμμή. Θέλω να είμαστε συνεπείς».

-Για τα τηλεοπτικά έσοδα στη Football League : «Στη Football League δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα τηλεοπτικά. Με ειδοποιούσαν κι έπαιρνα ένα ποσό για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αποδέχτηκα αυτά που είχε συμφωνηθεί η διοργανώτρια και θα εισπράξουμε, επειδή μας οφείλουν αρκετά χρήματα, ποσά που αντιστοιχούν σε ένα μίνιμουμ ποσό και από εκεί και πέρα επιπλέον χρήματα ανάλογα με τα παιχνίδια που έχουν προβληθεί».

-Για την παρουσία του κόσμου του Απόλλωνα στο γήπεδο: «Ο Απόλλων ποτέ δεν είχε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλοί συμπαθούντες την ομάδα, όμως ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο είναι λίγος. Εμείς είχαμε προς το τέλος της σεζόν περίπου 1.500-2.000 εισιτήρια κατά μέσο όρο. Εμείς με τα έσοδα αυτά καλύπταμε ίσα-ίσα τα έξοδα του αγώνα. Άρα βασική πηγή εσόδων μας θα είναι τα τηλεοπτικά έσοδα κι αν καταφέρουμε κάτι με τον ΟΠΑΠ. Από ό,τι πληροφορήθηκα εκεί δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση, αλλά διαπραγματεύεσαι μόνος σου».

-Για την παραμονή του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο: «Είναι ηθική επιβράβευση ενός ανθρώπου που κατάφερε πολλά περισσότερα από όσα του ζητήθηκαν όταν ανέλαβε την ομάδα. Επιπλέον είχα μια άριστη συνεργασία μαζί του, αλλά και μεταξύ μας δεν βλέπω το λόγο γιατί αυτός ο άνθρωπος να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Σούπερ Λίγκας. Δεν υπάρχει λόγος να στραφώ σε άλλον προπονητή. Για όλους αυτούς τους λόγους θεώρησα πως το υπάρχον σχήμα με καλύπτει και θα πορευτούμε με αυτό».

-Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Απόλλωνα: «Δεν έχω κανένα όνομα υπόψη μου. Εργάζεται γι’ αυτό ο τεχνικός μας διευθυντής, ο κ. Μυροφορίδης, και θα συνεργαστεί με τον προπονητή και μαζί μου. Θα βάλουμε κάτω ονόματα και θα δούμε. Πρώτο μέλημα είναι να δούμε σε ποιους παίκτες θα βασιστούμε από το ρόστερ της Football League και θα δούμε μετά τι ελλείψεις έχουμε για να τις καλύψουμε και να ανεβάσουμε το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα