Βελτιώσεις στον φόρο ακινήτων προανήγγειλε ο Βενιζέλος

Η επεξεργασία των προαπαιτούμενων ενόψει της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, απασχόλησε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο στη σημερινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνομίλησαν για περίπου μιάμιση ώρα και στάθηκαν, μεταξύ άλλων, στο χρηματοδοτικό κενό για το 2014, για το οποίο οι συνεργάτες του πρώτου εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί σημείο προσέγγισης εντός του Νοεμβρίου.

Επί τάπητος τέθηκε και ο φόρος ακινήτων και όπως δήλωσε ο Βενιζέλος θα προκύπτουν συνεχείς βελτιώσεις. Σχετικά με τις αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία του κόσμου. Επισήμανε, παράλληλα, ότι «το βάρος που σήκωνε από την αρχή της κρίσης το ΠΑΣΟΚ πλέον το σηκώνει και η Νέα Δημοκρατία. Άλλοι είναι εκείνοι που κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς».

Για την κινητικότητα στο δημόσιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη πρόκειται να ακολουθήσουν δύο ακόμα συσκέψεις σε κυβερνητικό επίπεδο. Η μια θα αφορά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκα και η δεύτερη την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Διαβάστε επίσης