Βενιζέλος: Το τελευταίο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει παρόμοιες ζημιές με το 2015

Δριμύ επίθεση του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ζητά να οδηγηθεί η χώρα το γρηγορότερο σε μία πολιτική κάθαρση

Δριμύ επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τελευταίο εξάμηνο της διακυβέρνησης της θα προκαλέσει ζημιές στην χώρα παρόμοιες με αυτές του πρώτου εξαμήνου του 2015.

«Πρέπει η χώρα να οδηγηθεί το ταχύτερο σε μία πολιτική κάθαρση. Το τελευταίο εξάμηνο της κυβέρνησης αυτής που διανύουμε και που ελπίζω να μην γίνει ένα πλήρες εξάμηνο είναι εξίσου ζημιογόνο και βλαπτικό μακροπροθέσμως με το πρώτο εξάμηνο του 2015. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στη Βουλή και κυρίως στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για απογοητευμένη κοινωνία και για εικόνα συνολικού εθνικού εκτροχιασμού.

«Η κοινωνία είναι απογοητευμένη και ανέτοιμη να αποδεχθεί την ανάγκη για να εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης βασισμένο σε συστηματικές μεταρρυθμίσεις που αποκαθιστούν την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η εικόνα της χώρας είναι η εικόνα ενός συνολικού εκτροχιασμό. Ποτέ άλλοτε ο εθνικός εκτροχιασμός δεν ήταν τόσο καθολικός και τόσο εμφανής.

Έχει χαθεί κάθε μέτρο πολιτικού και προσωπικού ήθους

Η ηθική κρίση είναι το ακραίο σημείο της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης.
Έχει χαθεί κάθε μέτρο πολιτικού και προσωπικού ήθους, κυριαρχεί το ψέμα ,το θράσος, η βαναυσότητα, η αλαζονεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως «κυριαρχεί η λογική του εθνικολαϊκισμου όπως την εκφράζει η κυβέρνηση με την τεχνητή της πλειοψηφία.Αυτή η διχαστική λογική αποκτά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά παίζει με τη βία που αναβλύζει από τους πόρους της κοινωνίας ως εκτόνωση ή ως επίδειξη αχαλίνωτης ελευθεριότητας που εκφράζει η κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο.Εκφράζεται με αυτό που στην κοινή γλώσσα λέγεται μαγκιά, απρέπεια και θέλει να κρύψει τον πολιτικό φόβο και τον συντηρητισμό της ριζοσπαστικής αριστεράς.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί την ολιγαρχία

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών με αφορμή και την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τις διακοπές του πρωθυπουργού πάνω στο σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως κυβέρνηση των πολλών αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετεί μόνο τα στρώματα της οικονομικής ισχύος και ολιγαρχίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑΑ που συμφωνεί σε όλα με τους ξένους συνομιλητές που είναι το ντελίβερι μπόι σε όλα τα θέματα, ο αγαπημένος όλων των ξένων παραγόντων και των υψηλότερων στρωμάτων της ελληνικής οικονομικής ισχύος και ολιγαρχίας, ο ΣυΡιζΑ λοιπόν αντιλαμβάνεται τη χώρα από ένα μεγάλο αρματολίκι το οποίο θέλει να ελέγξει.

Το ηθικό πλεονέκτημα είναι το ιστορικό πλεονέκτημα, ένα δήθεν πλεονέκτημα που απορρέει από την αποκλειστική γνώση των νόμων της ιστορίας.
Λέει ότι υποστηρίζει τους πολλούς αλλά είναι η κυβέρνηση των πολύ λίγων», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης