Βεβαιότητα για μη δανειοδότηση

Η «αυγή» του νέου έτους θα είναι σημαντική από κάθε άποψη για την προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΚ, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες ανέγερσης του νέου της γηπέδου. Πέραν των γραφειοκρατικών θεμάτων, στην «Ένωση» αναζητούνται πόροι για να συμπληρωθεί το ποσό των 65 εκατ. ευρώ που απαιτείται συνολικά για το έργο, ωστόσο εκφράζεται η βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει τελικώς δανειοδότηση.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 65 που απαιτούνται για το νέο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν δείχνει να ανησυχεί. Πέραν των 30 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ της «Δικέφαλος 1924» που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, υπάρχουν διαθέσιμα και 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, τα οποία θα εκταμιεύσει η ΑΕΚ στις αρχές του 2014. Από τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ που απαιτούνται, μεγάλο μέρος θα καλυφθούν από την ονοματοδοσία του νέου γηπέδου, θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά ο «Τίγρης».

Ο Μελισσανίδης έχει επαφές με διάφορες εταιρείες, ωστόσο το πρόσφατο θέμα που έχει προκύψει με τη γερμανική εταιρεία Sport 5 φαίνεται πως θα «λύσει» τα χέρια όλων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει εκπρόσωποι της συγκεκριμένης εταιρείας αναμένεται να αφιχθούν στα μέσα Γενάρη, στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν με τον «Τίγρη» για το θέμα αυτό. Μάλιστα, αναμένεται να έχουν και συγκεκριμένες προτάσεις για την ονοματοδοσία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μελισσανίδης εμφανίζεται βέβαιος πως δεν θα χρειαστεί δάνειο για να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου. Μάλιστα, εμφανίζεται έτοιμος να καλύψει όποιο ποσό… περισσέψει από το θέμα της ονοματοδοσίας, μιας και είναι πολύ αισιόδοξο το σενάριο να λάβει η ΑΕΚ τα 15 εκατ. ευρώ που της υπολείπονται για το γήπεδο από το όνομά του.

Διαβάστε επίσης