Βγάζει τη «κουκούλα» στους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες το ΚΙΝΑΛ

Ποιους ζητά να καταθέσουν η Χ. Τρικούπη στην προανακριτική για τον Δημ. Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis

Εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής προκειμένου να εξεταστεί και να αποφασιστεί για το ποιοι μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν στην επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημ. Παπαγγελόπουλου στη υπόθεση Novartis, το ΚΙΝΑΛ με τη δικιά του λίστα βγάζει την κουκούλα στους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες.

Συγκεκριμένα η Χ. Τρικούπη ζητά μεταξύ των γνωστών – αγνώστων φαινομενικά εμπλεκόμενων στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis να καταθέσουν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Τα κόμματα ήδη έχουν αρχίσει να καταθέτουν τις λίστες με τις προτάσεις τους, με πρώτο το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως είχε προαναγγείλει το ΚΙΝΑΛ ζητά να καταθέσουν ο πρώην ισχυρός άντρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής. Ζητά επίσης να καταθέσουν τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξε στην υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Στουρνάρας, Ευ. Βενιζέλος, Αντ. Σαμαράς, Π. Πικραμμένος, Δημ. Αβραμόπουλος, Αδ. Γεωργιάδης. Ανδ. Λοβέρδος, Γ. Κουτρουμάνης, Ανδρ. Λικουρέντζος. Μάριος Σαλμάς).

Το ΚΙΝΑΛ καλεί επίσης να καταθέσουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ιωάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου, Γεωργία Τσατάνη, Ευγενία Κυβέλου και Ισίδωρος Ντογιάκος, οι προστατευόμενοι μάρτυρες, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και Γιάννης Φιλιππάκης, ο επιχειρηματίας Σαμπί Μυωνής, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ που έκανε καταγγελίες για τον κ. Παπαγγελόπουλο όσον αφορά το Λαγονήσι resort Γιώργος Τερζάκης και οι κ.κ. Κώστας Ράνος και Νίκος Μανίας που αναφέρονται στην δικογραφία.

Διαβάστε επίσης