«Βιαστικός» ο αρεοπαγίτης κ. Γιάννης Αγγελής…

Στο αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου

Όπως είναι γνωστό, εκτός από τη μήνυση Σαμαρά, μηνύσεις κατέθεσαν και οι Βαγγέλης Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μετά παρέλευση περίπου δυόμισι μηνών, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, αρχειοθέτησε τις μηνύσεις των τριών πολιτικών, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει διαπραχθεί κανένα αδίκημα.

Ως γνωστόν, το δικαστικό άστρο του κ. Αγγελή έλαμψε αμέσως μόλις στον ουρανό της πατρίδας μας εμφανίστηκε ο διάττων αστέρας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο χαμηλών τόνων μέχρι τις αρχές του 2015 εισαγγελέας Εφετών δεν άφησε εισαγγελέα μη αρεστό στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να του βρει κάτι μεμπτόν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι προέβη σε καταγγελίες εις βάρος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, των εισαγγελέων κ.κ. Ρασιδάκη και Ορνεράκη και ενδεχομένως και κάποιων άλλων μικρότερης εμβέλειας.

Ήταν τόσο τεκμηριωμένες οι καταγγελίες του κ. Αγγελή, που όλοι οι καταγγελλόμενοι εισαγγελείς αθωώθηκαν πανηγυρικά από τα Πειθαρχικά Συμβούλια…

Προφανώς τώρα, μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη, και Δεστεμπασίδη, η λογική της αρχειοθέτησης μάλλον δεν είναι αρκετή. Άλλωστε, όλες οι αρχειοθετημένες υποθέσεις ανασύρονται όταν υπάρξουν νέα στοιχεία, όπως εν προκειμένω…

Τη… βιασύνη αλλά και την πρακτική της αρχειοθέτησης στηλίτευσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που είχε προβεί στην παρακάτω δήλωση:

«Έχοντας απολέσει κάθε αίσθηση νομιμότητας και κάθε σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης “διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις των Δημητρίου Αβραμόπουλου, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου κατά των εισαγγελικών λειτουργών Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη”, όπως γράφεται στο δελτίο τύπου που έσπευσε να εκδώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενόψει προφανέστατα της αυριανής συζήτησης στη Βουλή!

»Από πού έως πού μια τέτοια εισαγγελική διάταξη έπρεπε να καταστεί δημόσια παρότι αφορά την ποινική προδικασία που είναι μυστική και από πού έως πού έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή; Από ποτέ διαβιβάζονται στη Βουλή οι δικογραφίες στις οποίες πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί είναι μηνυτές;

»Ακόμη και όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνεται, στο πλαίσιο των πειθαρχικών του αρμοδιοτήτων, για την πορεία ποινικών δικογραφιών που αφορούν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τα σχετικά έγγραφα δεν έχουν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες της Βουλής και δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να διαβιβάζονται σε αυτήν και να καθίστανται δημόσια.

»Επικράτησε όμως η επικοινωνιακή αγωνία της κυβέρνησης που την έκανε να ομολογήσει το έκδηλο ενδιαφέρον της για ορισμένους εισαγγελικούς λειτουργούς και τη δικονομική πορεία μηνύσεων που υποβάλλονται εναντίον τους.

»Είναι πάντως εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία ο Αντεισαγγελέας του ΑΠ κ. Αγγελής ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση χωρίς να καλέσει τους μηνυτές να καταθέσουν, να υποδείξουν μάρτυρες και να προσκομίσουν στοιχεία. Όπως γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, επειδή έχει μηνύσει στο παρελθόν την προϊσταμένη του τότε Εισαγγελέα του ΑΠ, τον τότε εποπτεύοντα των εισαγγελέων διαφθοράς αντεισαγγελέα του ΑΠ και συναδέλφους του εισαγγελείς εφετών, οι μηνύσεις ακόμη και όταν τίθενται στο αρχείο, ανασύρονται, όπως ανασύρθηκε και η δική του μήνυση όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του ΑΠ.

»Ο Υπουργός Δικαιοσύνης που έσπευσε να ανακοινώσει ότι διαβίβασε στη Βουλή αυτή την εισαγγελική διάταξη, παρέλειψε να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι διαβίβασε στη Βουλή και τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις μηνύσεις μας κατά του κ. Τσίπρα και μελών της κυβέρνησης για τη συμμετοχή τους στη σκευωρία εναντίον μας που φτάνει στο σφετερισμό της ιδιότητας τους ως κρατικών οργάνων για την αλλοίωση θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος. Εδώ δεν υπάρχει δυνατότητα προσωρινής αρχειοθέτησης. Αυτή που θα κρίνει προδικαστικά είναι η επόμενη Βουλή».

 

 

Διαβάστε επίσης