Βιερίνια: «Όταν κέρδιζαν τα πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό, δεν είχαν παράπονα»

Ατάκες που θα συζητηθούν πέταξε ο Αντελίνο Βιερίνια με αφορμή την επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας του Ολυμπιακού στον Λευτέρη Αυγενάκη για την διαιτησία.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σχολίασε την κίνηση, αλλά την συνέδεσε με τα πρωταθλήματα που έχουν κερδίσει οι «ερυθρόλευκοι».

Το επίμαχο σημείο της συνέντευξής του στην FORZA:

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα, που τα αντιμετωπίζει μονίμως όλα επικριτικά και ζητά να αλλάξουν όλα. Πως σου ακούγεται;

«Εντάξει, λογικό είναι. Δεν πέρασε και λίγος καιρός που δεν κερδίζουν τίποτα, μάλλον τους ενοχλεί. Ας έχουμε παράπονα. Αλλά συνεχίζουν να κερδίζουν, έτσι δεν είναι;»

Είναι, όμως, οι μόνοι, που έχουν παράπονα…

«Ποιος άλλος να έχει παράπονα; Όταν κέρδιζαν τα πρωταθλήματα, δεν είχαν παράπονα. Τώρα έχουν. Τότε ήταν μια χαρά; Τότε δεν έφταιγε κανένας. Δεν έφταιγαν οι διαιτητές, δεν έφταιγαν οι αντίπαλοι που έπαιζαν δυνατά και τα έδιναν όλα, δεν έφταιγαν τα πέναλτι έξω από την περιοχή. Τώρα τους φταίνε όλα».

Όταν θέλουν να πουν ότι ο ΠΑΟΚ ευνοείται, έχουν όλο κι όλο μια φάση. Το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία!

«Αλήθεια; Αυτό έχουν να πουν όλο κι όλο; Η εικόνα από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, που δε δούλεψε η κάμερα, δεν τους πείραξε; Γι΄ αυτό έχουν να πουν τίποτα; Αυτά δεν τα λένε, ε; Εντάξει, αν έμειναν σ΄ εκείνο το χέρι, μάλλον έχουν ξεχάσει πολλά πράγματα!»

Έχετε νιώσει ποτέ ότι παλεύετε εναντίον όλων; Ή έστω εναντίον πολλών;

«Ξέρουμε ότι παλεύουμε με όλους. Από εδώ και πέρα ότι γίνεται, δεν μας ενδιαφέρει. Δεν μ΄ αρέσει να ασχολούμαι μ΄ αυτά. Αυτή είναι δουλειά άλλων. Αυτοί, που παραπονιούνται τώρα, δεν έχουν παράπονα από τα 40 τόσα πρωταθλήματα, που έχουν πάρει… Ήταν όλα καθαρά, ε;»

Αν βάλεις σε μια ζυγαριά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό σε ποια πλευρά θα γείρει;

«Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν. Είναι ξεκάθαρα οι δύο καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Έχουν το πλεονέκτημα ότι έχουν τον ίδιο προπονητή δύο χρόνια. Έχουν τον κορμό τους από πέρσι. Όπως σε όλα τα ντέρμπι, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αυτός, που θα διαβάσει καλύτερα τον αντίπαλο, θα έχει το πλεονέκτημα. Πάνω – κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο, είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα σήμερα. Αν δούμε τις ενδεκάδες, δύσκολα θα χωρέσει ένας δικός μας εκεί και κάποιος δικός τους σε μας»

Την άλλη αγωνιστική θα πάτε στο Καραϊσκάκη. Είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι;

«Δε θα λέμε ψέματα, ότι είναι ένα παιχνίδι, ότι είναι τρεις βαθμοί και τέτοια. Είναι ένα ντέρμπι. Βέβαια, αν η διαφορά δεν είναι τεράστια, το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ, αλλά αυτά είναι παιχνίδια, που σου δίνουν το κάτι παραπάνω. Ψυχολογικά σε ανεβάζουν, αν κερδίσεις, σου δίνουν αυτοπεποίθηση. Παίρνεις φόρα. Αυτά ισχύουν και γι΄ αυτούς. Είναι κάτι πάνω από ντέρμπι».

Διαβάστε επίσης