ΒΙΤΣΑΣ: “Η κυβέρνηση έχει τη στήριξη Βουλής και λαού, ακόμη και χωρίς τον Καμμένο”

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τη στήριξη και της Βουλής και του λαού, ακόμη και αν ο Πάνος Καμμένος τελικά αποχωρήσει και παρότι έχει υποσχεθεί ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση. Μπορούν να διαμορφωθούν και νέες πλειοψηφίες, δήλωσε σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  του ΣΥΡΙΖΑ, στο «Κόκκινο»  είπε πως «με τους ΑΝΕΛ είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία και καταφέραμε -μαζί και με τους Οικολόγους Πράσινους- να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, δεν το ξεχνάμε, δεν το πετάμε, είναι στοιχείο της Ιστορίας της χώρας. Θα θέλαμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία μέχρι το τέλος, δεν είναι όμως στο δικό μας χέρι».
Σχολιάζοντας τη στάση που κρατάει μέχρι σήμερα (αλλά και αυτή που θα κρατήσει τελικά) ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ  και το αν είναι προδιαγεγραμμένο ένα «διαζύγιο» στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «ζητήματα που πρέπει να λυθούν υπάρχουν πάντα… αλλά για εμάς βρίσκονται στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο. Πρέπει να προχωρήσει εκτός της Συμφωνίας των Πρεσπών και η συνταγματική αναθεώρηση, η συμφωνία με την Εκκλησία, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι δόσεις για οφειλές, η επιδότηση του ενοικίου, η Αναπτυξιακή Τράπεζα, κτλ., έχουμε δουλειά να κάνουμε. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των ευφάνταστων δημοσιολογούντων που πολύ γρήγορα θα διαψευστούν, θα τους συνιστούσα να κάνουν λίγη υπομονή, δεν βλάπτει».

Διαβάστε επίσης