ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Για πάντα», του Σταμάτη Σουφλέρη (Άνεμος Εκδοτική)

Στο «Polis Art Cafe» τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου

Τρεις άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι μεταξύ τους, σαν τα κομμάτια ενός περίτεχνου ψηφιδωτού: η αρχαιολόγος Ελένη, η οικονομολόγος Μάρω, και ο συλλέκτης Πέτρος ζουν, παθιάζονται, μαλώνουν, συμφιλιώνονται, εξελίσσονται και λυτρώνονται κυνηγώντας τα όνειρα και τους στόχους τους.

Τρία ανθρώπινα νήματα ζωής άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους με στιγμές πολύτιμες, με αναμνήσεις αλησμόνητες, με εμπειρίες μοναδικές και συναισθήματα αναλλοίωτα στον χρόνο που, παρά τις αναμενόμενες αντιθέσεις, τις απρόσκλητες έριδες και τις επιφανειακές διαφορές τους, συμπορεύονται αμετάβλητα διαχρονικά σαν μία ψυχή, με εφόδια τη βαθιά φιλία και την αμείωτη αγάπη τους.

Μέχρι το ένα από τα τρία νήματα να κοπεί απρόσμενα, άδικα και πρόωρα.

Ένα σαγηνευτικό χρονικό περιπλάνησης και ταξιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα σε μια πραγματικότητα που μεταβάλλεται διαρκώς, από την ανεμελιά της δεκαετίας του ’80 μέχρι την εξέλιξη και την ωρίμανση της δεκαετίας του 2000, αλλά κυρίως στα κατάβαθα της ανθρώπινης ψυχής και των πιο κρυφών και ανεκπλήρωτων πόθων της.

Τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, στις 6.00΄μ.μ., στο «Polis Art Cafe» (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα), η Άνεμος Εκδοτική και ο συγγραφέας Σταμάτης Σουφλέρης μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του τελευταίου με τίτλο «Για πάντα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μιχάλης Κατσιμπάρδης, συγγραφέας – φιλόλογος, και η Κλειώ Τσαλαπάτη, βιβλιοκριτικός, ενώ αποσπάσματα θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Ντέμη Αντωνοπούλου.

Ο Σταμάτης Σουφλέρης γεννήθηκε το 1968 στη Χαλκίδα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τις αρχές του ’90 ξεκίνησε να δημοσιεύει ποίηση, διηγήματα και κριτικά δοκίμια σε ευβοϊκά περιοδικά όπως «Ρόπτρο» και «Πορθμός», ενώ έκανε και μεταφράσεις. Στα μέσα του 2000 κράτησε την αρχισυνταξία του λογοτεχνικού και πολιτικού εντύπου «Γέφυρα». Ποιήματα και δοκίμιά του έχουν επίσης δημοσιευτεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο: Manifesto, Ποιητική, Παπαδιαμαντικά τετράδια, Αντίφωνο, bibliotheque, άνεμος magazine, λογοτεχνικό «Bistrot». Έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία και διακρίσεις για διηγήματα και ποίηση. Zει και εργάζεται σ’ ένα μικρό χωριό της Κύμης. Το «Για πάντα» είναι το πέμπτο βιβλίο του.

Διαβάστε επίσης