«Βιώσιμη και δίκαιη λύση για το Κυπριακό»

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, είχε στη Λευκωσία ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αμφότεροι συζήτησαν για το φλέγον θέμα του Κυπριακού.

«Το Κυπριακό είναι το μεγάλο εθνικό μας θέμα που είναι ανοικτό διεθνές ζήτημα προσβολής της διεθνούς έννομης τάξης, εισβολής και κατοχής, υπογράμμισε αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Πρέπει να αναζητούμε δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και οφείλουμε να δημιουργούμε κάθε φορά την αναγκαία ώθηση για να πετύχουμε τη λύση αυτή».

Επίσης, επεσήμανε ότι είναι ουσιαστική εθνική υποχρέωση του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας να ξεκινά τις επίσημες επισκέψεις και διεθνείς επαφές του από την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΑΟΖ και ενεργειακή διπλωματία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στη σημασία της ενεργειακής διπλωματίας για την οποία συζήτησε με τον κύπριο ΥΠΕΞ.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν, εκτός από το Κυπριακό, ήταν οι προτάσεις που θα διαμορφώσει η Λευκωσία για την Αμμόχωστο, η ΑΟΖ και θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε επίσης