Βλέπει παράταση του lockdown ο καθηγητής Σύψας: «Είμαστε σε ναρκοπέδιο. Σοκ και δέος η εικόνα…»

Κατατρομοκρατεί με τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί, για την πανδημία του κορωνοϊού, παρά τα δείγματα που υπάρχουν από τη μείωση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων, βλέποντας μπροστά το χειρότερο σενάριο.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας, βγήκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και προανήγγειλε τα χειρότερα, με αφορμή την έξοδο στις παραλίες πολλών κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

Ο Νίκος Σύψας πρόσθεσε ότι: «Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες». Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο» σημείωσε ο καθηγητής υπογραμμίζοντας ότι μετά το Πάσχα που θα ανοίγει ο καιρός και θα έχει εμβολιαστεί ένα μέρος του πληθυσμού θα πάρουμε ανάσα!!

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα