Βlue Horizon – Γεωργιάδης: «Έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να το πιστέψω»

«Πέφτει ο άνθρωπος στη θάλασσα και αντί να σταματήσουν το πλοίο προχωρά και φεύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα»

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε συγκλονισμένος από το περιστατικό στον Πειραιά, με τον θάνατο του 36χρονου που με τόσο αδιανόητο και άδικο τρόπο έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου άνδρα.

«Είδα το βίντεο με τον άνθρωπο να τον σπρώχνει το πλήρωμα στη θάλασσα και έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, στο κεντρικό μας λιμάνι. Ως πρώην υπουργός Ναυτιλίας σας λέω πως ό,τι βλέπουμε στο βίντεο είναι σειρά παραβάσεων του ποινικού δικαίου του ναυτικού δικαίου, της σύμβασης για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς» τόνισε ο κύριος Γεωργιαδης και κατέληξε: «Πέφτει ο άνθρωπος στη θάλασσα και αντί να σταματήσουν το πλοίο προχωρά και φεύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

«Το 112 είναι ίσως η σημαντικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών, έχει σώσει ζωές» τόνισε επίσης ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως για να ζώσει ζωές οι πολίτες οφείλουν να το ακολουθούν. Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι αν χρειαστεί να προσαρμοστεί η νομοθεσία «θα περάσουμε και ρητή διάταξη».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης ότι όταν η αστυνομία ανακοινώνει απαγόρευση της κυκλοφορίας «δεν είναι δυνατό μια επιχείρηση να λέει στον εργαζόμενο δεν μπορείς να φύγεις και θα μείνεις εδώ να δουλέψεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα