Βοηθός προπονητή στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ ο Γιάγια Τουρέ

Στον χώρο της προπονητικής παραμένει ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος ανέλαβε βοηθός προπονητή στον πάγκο της ουκρανικής Ολιμπίκ Ντόνετσκ.

Ο Ιβοριανός, ο οποίος πέρασε δύο φορές από τον Ολυμπιακό και έγραψε τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τον τελευταίο καιρό είχε αναλάβει πόστο στην ΚΠΡ και συγκεκριμένα προπονούσε μια από τις μικρές ομάδες του αγγλικού συλλόγου.

Ωστόσο αποφάσισε να επιστρέψει στα γνώριμα του ουκρανικά εδάφη (είχε αγωνιστεί στην αρχή της πορείας του στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ ), αναλαμβάνοντας το πόστο του βοηθού προπονητή στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε, αυτή του η απόφαση αιφνιδίασε ακόμη και τον μάνατζέρ του.

Ο Τουρέ επισημοποίησε τη συνεργασία του και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι υπέροχο να επιστρέφεις στην Ουκρανία για να συνεχίσεις με ταξίδι της προπονητικής! Ευχαριστώ την Ολιμπίκ Ντόνετσκ για το υπέροχο καλωσόρισμα. Ξεκινάω την επαγγελματική μου καριέρα στο Ντόνετσκ. Τώρα είμαι εδώ για να ξεκινήσω στο μονοπάτι της προπονητικής. Αντιλαμβάνομαι πως η Ολίμπικ και δεν είναι Μέταλουργκ (σ.σ. από εκεί τον αγόρασε ο Ολυμπιακός το 2005), αλλά θυμάμαι πόσο φιλικοί και ανοιχτόκαρδοι είναι οι άνθρωποι στο Ντόνετσκ. Είμαι εντυπωσιασμένος από την τοπική νοοτροπία. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και ο ατζέντης μου εξεπλάγη όταν ανακάλυψε ότι ήθελα να σπουδάσω, για να είμαι προπονητής στην Ουκρανία, αλλά ήμουν σταθερός στην απόφασή μου. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε ήρεμα, χωρίς περιττή πίεση, να δουλέψετε και θα γίνετε δεκτοί ως φίλοι. Χαίρομαι που ο προπονητής της Ολίμπικ πήγε στη συνάντηση και μου επέτρεψε να συμμετάσχω στην ομάδα του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα