Βολές Ιβάν: Γεμάτη Τούμπα (με Θρύλο) -Νέα Τούμπα (από το Ταμείο Ανάκαμψης)

>>> Τα media του Σαββίδη χτυπάνε τον Πλεύρη (για την αύξηση της πληρότητας) και τον Μητσοτάκη για τη Νέα Τούμπα (που θέλουν να γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης)

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Αλλιώς θα στο ξεκινήσω σήμερα. Για τον Ιβάν Σαββίδη θα σου πω, αλλά θα το πάρω αλλιώς. Έπαιξε σε όλα τα media του Ιβάν, η φοβερή ειδησάρα. Ο Αλέξης Τσίπρας, σου λέει, έκανε την μεγάλη μαγκιά, να ψηφίσουν μονάχα τα μέλη για πρόεδρο κι όχι το συνέδριο. Ποια Ραφάλ τώρα και ποιες φρεγάτες και ποιος κορωνοϊός και η επιστροφή στα γήπεδα. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Ο Αλέξης. Κι είναι αυτό, μαγκιά του Αλέξη. Μάλιστα. Έτσι λέει το Open.

Κι έχει το λόγο του που αρχίζει και φτιάχνει τον Τσίπρα το κανάλι του Σαββίδη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στα media, ρε. Ο Ιβάν είναι έτοιμος να ξεκινήσει φασαρίες στο Μητσοτάκη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την παραπάνω Κυριακή στην Τούμπα και τη νέα Τούμπα, φυσικά.

Στο ψαχνό. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να παίξει με κόσμο στην Τούμπα. Άπαξ κι ο ΠΑΟΚ νικήσει, θα έχει ένα πρόσωπο στην Θεσσαλονίκη ο Ιβάν και δεν θα τον βαράνε οι ΠΑΟΚτσηδες στα social media. Αν στραβώσει και δεν κερδίσει αυτόν τον πεθαμένο Ολυμπιακό, κλάφτα Χαράλαμπε. Οι σοβαροί ΠΑΟΚτσήδες που πρώτα βάζουνε τον ΠΑΟΚ και μετά τον Ιβάν, θ’ αρχίσουνε τα ωραία τους μετά.

Έτσι είναι. Γη και ουρανό θα κινήσει για να φουλάρει την Τούμπα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την μεθεπόμενη αγωνιστική. Αυτός είναι ο άμεσος καημός του Ιβάν Σαββίδη, μάστορα. Γι αυτό κι από την ρητή στιγμή που ο Πλεύρης έκλεισε τα γήπεδα κι έβαλε πλαφόν 1.000 άτομα στην κερκίδα, έγινε χαμός και από τον Ιβάν. Κι έρχεται την περασμένη Δευτέρα ο Πλεύρης και σου λέει ότι παρατείνονται για μία, ακόμα, εβδομάδα τα μέτρα και στα γήπεδα. Τι να έλεγε, δηλαδή, ο Πλεύρης; Μπάτε σκύλοι, αλέστε, επειδή το θέλουν οι μεγάλοι; Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, οι αποφάσεις θα παίρνονται ανά βδομάδα. Που είναι και το σωστό, δηλαδή. Και τον έλουσε κρύος ιδρώτας τον Ιβάν.

Σου λέει, χωρίς κόσμος, αποκλείεται να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Άπαξ και δεν έχουμε Φωτιά ή Κουτσιαύτη στο χορτάρι, δεν γίνεται δουλειά. Την πουλέψαμε με τον ΟΦΗ, μια χαρά πήγε η δουλειά με ο ανύπαρκτο πέναλτι. Με την μισή ΑΕΚ, είχαμε ένα δοκάρι σε στραβοκλωτσιά του Λύρατζη κι η ΑΕΚ δυο κλασικές ευκαιρίες για γκολ κι ένα ακυρωθέν γκολ για δυο εκατοστά οφσάιντ. Με ξένο διαιτητή, δεν κουλαντρίζουμε. Άρα, τι μας μένει; Ο λαός του ΠΑΟΚ να δημιουργήσει ατμόσφαιρα. Κι αν δεν μας πάει το σκορ και χάνουμε, ας μπουκάρουνε και μέσα. Τι είχαμε, τι χάσαμε στο φινάλε. Στο Confederation League θα βγούμε και δεν παίζει ρόλο τι θέση θα πάρουμε. Όλα ίδια είναι τα εισιτήρια.

Γι αυτό και στο Σαββιδοτεχνείο ξεσκίστηκαν να γράφουνε κατά του Πλεύρη, ότι έκλεισε τα γήπεδα τη στιγμή που στα λεωφορεία γίνεται χαμός είναι ο ένας επάνω στον άλλο και άλλες τέτοιες γραφικότητες. Λες κι επειδή γίνονται αυτά στα λεωφορεία, πρέπει να γίνουν και στα γήπεδα.

Κι άντε, σου λέω εγώ, τα κρούσματα από την Όμικρον έχουν θεαματική πτώση και λέει ο Πλεύρης αυξάνεται η πληρότητα στο 40%. Τι εγγυήσεις θα δώσει ο Ιβάν για την Τούμπα; Αλλά και οι άλλοι μεγάλοι; Ότι θα μπούνε μέσα 11.600; Και ποιος θα τους μετρήσει; Ο στρατηγός Αϊβαζίδης; Θα γίνει κανένας έλεγχος στις Θύρες και ποιος θα τους κάνει; Ο ΕΟΔΥ; Ποιος υπάλληλος του ΕΟΔΥ, έστω κι αν έχει αστυνομικούς μαζί, θα πάει να κάνει έλεγχο στην Θύρα 4; Πλάκα κάνουμε τώρα; Μόνο με διαθήκη.

Εγώ, έτσι κι ήμουνα Πλεύρης αυτό θα έκανα. Όχι μονάχα για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλους. Έναν ανεμβολίαστο να έβρισκα, μείον δέκα η ομάδα. Και μην πει κανένας ότι ο Ιβάν δεν μπορεί να ελέγξει τον όχλο. Δεν μπορεί, εγώ στο λέω πρώτος. Γι αυτό τα έβαλε με τον Πλεύρη, επειδή δεν μπορεί να τους ελέγξει. Ν’ αφήσει ο Υγείας να μπουκάρουνε μέσα κι όποιον πάρει ο Χάρος. Κι αν κολλήσει ένα κάρο κόσμος, κανένα πρόβλημα. Θα μπορούσαν να είχανε κολλήσει και στα λεωφορεία, όπως γράφει ο Σαββιδοτεχνείο.

Αφού, όμως, δεν μπορεί ο Ιβάν και οι άλλοι να κάνουν ελέγχους σε όλο το γήπεδο, να ζητήσει το κράτος να πληροφορηθεί πόσοι από τους φανατικούς είναι κάτοχοι διαρκείας. Ονομαστικά. Και να γίνει διασταύρωση στοιχείων, αν πράγματι είναι εμβολιασμένοι. Θα το κάνει αυτό ο Ιβάν ή θ’ αρχίσει να λέει ότι είναι προσωπικά δεδομένα; Μιλάμε για φοβερό προσωπικό δεδομένα να ξέρει το κράτος ότι ο τάδε φίλαθλος έχει εισιτήριο διαρκείας.

Πάμε παρακάτω, στη νέα Τούμπα. Ακόμα ένας λόγος που ξαναγάπησε τον Αλέξη ο Ιβάν. Νομίζει ότι μπορεί να τον ξαναφέρει στην εξουσία, για να χτίσει την Τούμπα. Να βγάλει, δηλαδή, πρωθυπουργό ο ελληνικός λαός τον Αλέξη, για να χτίσει ο Ιβάν τη νέα Τούμπα. Έτσι πάει το έργο. Και για να έχουμε το καλό ρώτημα, γιατί ο Αλέξης δεν την έφτιαξε τη νέα Τούμπα, όταν ήταν κυβέρνηση; Και στο λέω αυτό, γιατί στα σχόλια των «ρεπορτάζ» του Σαββιδοτεχνείου, μπαίνουν από κάτω ΣΥΡΙΖΑίοι και γράφουν γιατί τους ψηφίσαμε αυτούς και άλλες τέτοιε παπαριές.

Πάμε παρακάτω. Η «Α» και η iapopsi.gr είχαν σπέσιαλ ρεπορτάζ για το γήπεδο στο Βοτανικό. Κι αποκλειστικό, βέβαια, πως θα γίνει η χρηματοδότηση, από τα «Συνοδά έργα» του Ταμείου Ανάκαμψης. Μέχρι τότε, γράφανε διάφορα οι Αλαφουζοτέχνες και οι Σαββιδοτέχνες. Ότι έτσι θα γίνει ο δανεισμός, ότι αναλαμβάνει ο Γεραπετρίτης, που δεν ξέρει κατά που πέφτει ο Βοτανικός και άλλα τέτοια γλυψειτερά προς τον επιτελικό.

Το θέμα που έβγαλαν η «Α» και η iapopsi.gr το κανε κορνίζα ο Ιβάν στο γραφείο του κι άρχισε να καταστρώνει τα σχέδιά του. Σου λέει το κράτος θα δώσει 115 εκατ. ευρώ για το Βοτανικό και σε μένα τίποτα. Γιατί ο Αλαφούζος κι όχι εγώ, σου λέει ο Ιβάν. Κι άρχισε σιγά – σιγά να γράφει στα media του πόσο μάγκας και γίγαντας είναι ο Τσίπρας κι ότι του υποκλίθηκε όλο το πολιτικό σκηνικό. Φοβερά πράγματα. Άλλο καημό δεν είχαν οι υπόλοιποι, ν’ ασχολούνται με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κι αν θα ψηφίζουνε τα μέλη.

Στην τελευταία σύσκεψη για την Τούμπα, πρώτη για το 2022, ο Ιβάν πήρε ο ίδιος μέρος. Με τηλεδιάσκεψη, βέβαια. Μάλιστα. Ανακοίνωση γιατί δεν έβγαλε; Έτσι δεν έλεγε ο πολυχρονεμένος ότι κάθε φορά που θα συνεδριάζει η επιτροπή, θα βγάζουνε και ανακοίνωση; Έγινε κάτι που θα πρέπει να γνωρίζει ο λαός του ΠΑΟΚ;

Κατά τα άλλα, η επιτροπή του Ιβάν εξέτασε πέντε φακέλους και απέρριψε τον έναν για το masterplan της νέας Τούμπας. Και γιατί δεν δίνει στην δημοσιότητα τις τέσσερις εταιρίες; Και τώρα που το θυμήθηκα, εκείνες οι συζητήσεις με την τούρκικη εταιρία που μιλούσε ο Ιβάν για την κατασκευή της νέας Τούμπας, ισχύει ή κόλλησε κάπου; Δεν ισχύει, μάστορα. Την απέρριψε ο Ιβάν, για ξεσηκώθηκε ο κόσμος. Σου λέει εμείς είμαστε ΠΑΟΚ, μιλάμε για χαμένες πατρίδες και αποκεφαλισμούς κι εσύ θα συμφωνήσεις με τούρκικη εταιρία; Κι έτσι έκανε πίσω ο Ιβάν.

Πάμε παρακάτω. Εκκρεμεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη νέα Τούμπα. Μάλιστα. Τη σουλουπώσανε τη μελέτη αυτοί της επιτροπής του Ιβάν; Διότι όταν το προηγούμενο έφτασε την Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το γυρίσανε πίσω. Προχειροδουλειά ήτανε. Αυτό δεν το γράψανε τα media του Ιβάν. Μόνο ότι έπρεπε να γίνουνε διάφορες βελτιώσεις. Κι αφού το παρουσίαζαν ότι είναι πλήρες και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, γιατί δεν πέρασε;

Ο Μητσοτάκης είπε ότι η διαδικασία με τη νέα Τούμπα θα προχωρήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2021. Μάλιστα. Δεν προχώρησε. Και τι έγινε, δηλαδή, αν πάει στο πρώτο τρίμηνο του 2022; Τίποτα απολύτως. Να στο κλείσω. Και το Προεδρικό Διάταγμα είναι έτοιμο και θα προχωρήσει η νέα Τούμπα. Στο οικονομικό θα υπάρξει θέμα, γιατί ο Ιβάν θέλει ίδια προνόμια με τον Βοτανικό. Γιατί έτσι του γουστάρει, δηλαδή.

Του είπανε του Ιβάν ότι για να χώσει λεφτά το κράτος στο Βοτανικό, παίρνει και ολόκληρη «Λεωφόρο» να την φτιάξει πάρκο να έχει ο κόσμος να πάει μία βόλτα, να παίζουνε τα παιδάκια, θα γίνουν υπόγεια πάρκινγκ για παρκάρισμα και τα ρέστα. Ο ΠΑΟΚ τι δίνει για να θέλει τα ίδια προνόμια; Αέρα κοπανιστό δίνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα