Βολές Ζαχαριάδη κατά του ΚΙΝΑΛ

Σκληρή κριτική στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή και τις τελευταίες πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, άσκησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Όπως είπε “Δεν υπάρχει κεντροαριστερά στην Ευρώπη που να βλέπει ως αντίπαλο της την Αριστερά. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση. Όταν ακούω το ΚΙΝΑΛ είναι σαν να ακούω τον Άδωνι Γεωργιάδη. Έτσι φυσικά συνεργασία δεν μπορεί να υπάρχει”.

Σημείωσε ωστόσο ότι “ υπάρχουν και τοποθετήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ, διαφορετικές, που κάνουν λόγο για επιχειρήματα που θα διαμορφώσουν ενδεχόμενες συνεργασίες με τον έναν ή τον άλλον. Εγώ δεν πίστευα ότι το ΚΙΝΑΛ θα είχε στρατηγική συνάντηση με τις κεντρικές απόψεις της ΝΔ, αλλά αυτό ήταν μια λάθος εκτίμησή μου. Παρ’ ολ αυτά εμείς τους καλούμε σε διάλογο επιχειρημάτων, αν πιστεύουν ότι μπορούν να έλθουν σε αυτόν”.

Αναφερόμενος στη σημερινή εκδήλωση της πρωτοβουλίας ΓΕΦΥΡΑ, την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα στο μεσαίο χώρο, και την αναφορά Τσίπρα για ένα χώρο που θα διευρύνεται από την κεντροαριστερά έως τη λαϊκή δεξιά, ο κύριος Ζαχαριάδης είπε “ Η συζήτηση κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνεται πάνω σε προγραμματικές αξίες, και όχι σε ταμπέλες και ετικέτες. Πρέπει να δίνονται καθαρές απαντήσεις για να διαφαίνονται οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις. Η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι θέμα τακτικής, αλλά επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα με περιεχόμενο. Και αυτό το λέω για να καταγραφεί και θα φανεί στο άμεσο μέλλον”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα