Βολιβία – Κορωνοϊός: Θύελλα αντιδράσεων από τις ιερόδουλες για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τι λένε οι «εργάτριες του έρωτα» για τα μέτρα

Με την Βολιβία να έχει προχωρήσει και αυτή στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, συγκεκριμένα τις νυκτερινές ώρες, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των Άνδεων.

Όμως αυτό βρήκε αντίθετες τις «εργάτριες του έρωτα»».

Οι ιερόδουλες στη Βολιβία διατείνονται πως καθώς σε κανονικές συνθήκες τα έσοδά τους δεν είναι εξασφαλισμένα, τώρα τίθεται σε κίνδυνο κι η ίδια τους η επιβίωση. Στο προάστιο Ελ Άλτο, μία φτωχική πόλη-δορυφόρο στις παρυφές της πρωτεύουσας Λα Πας, πάνω από 50 αδειοδοτημένοι οίκοι αναγκάσθηκαν να κλείσουν μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 17.00 έως 05.00.

Από την Κυριακή η Βολιβία, μία από τις φτωχότερες στη Νότια Αμερική, βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό 14 ημερών, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να έχουν κλείσει, καθώς έχουν καταγραφεί 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ιερόδουλες μένουν χωρίς δουλειά μετά τα μέτρα απαγόρευσης στη Βολιβία

Όπως δηλώνει η ιερόδουλη, υπό το όνομα Γκρισέλ, εργάζεται τη νύκτα και στη διάρκεια της ημέρας φροντίζει τα παιδιά της. «Δεν βγάζουμε πολλά χρήματα, ούτως ή άλλως, εγώ εργάζομαι ίσα για να τα βγάλω πέρα, αλλά προσπαθώ να είμαι προσεκτική», δηλώνει. Η ίδια ανήκει στο σωματείο των εκδιδόμενων γυναικών, ένα επάγγελμα που είναι νόμιμο στη χώρα, ενώ παράνομη είναι η μαστροπεία.

Η εκπρόσωπος του σωματείου Λίλι Κορτές δηλώνει πως εάν οι νόμιμοι οίκοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν, «δυστυχώς οι εργάτριες του έρωτα θα βγουν στον δρόμο και το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο».

«Κι εμείς είμαστε μέρος της βολιβιανής κοινωνίας. Είμαστε εργάτριες του έρωτα, σύζυγοι, θείες και γιαγιάδες, που επίσης ανησυχούν για το ωράριο της εργασίας μας», τονίζει.

Διαβάστε επίσης