Βόλος: Γυναίκα ηλικίας 101 ετών νίκησε τον κορωνοϊό

Η μεγάλη μαχήτρια από το Γηροκομείο Καναλίων

Νικήτρια βγήκε από τη μάχη με τον κορωνοϊό μία ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 101 ετών από το Γηροκομείο Καναλίων.

Η κ. Ο.Κ. είναι από τις πιο παλιές τροφίμους του Γηροκομείου Καναλίων, όπως είπε στο magnesianews.gr ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Δημητριάδος, και η επιστροφή της πριν από 20 περίπου ημέρες ήταν ένα μεγάλο γεγονός, που πλημμύρισε χαρά το Ίδρυμα.

Η 101χρονη εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου στις 27 Ιανουαρίου, μαζί με άλλους τρόφιμους του Ιδρύματος, οι οποίοι νόσησαν από κορωνοϊό. Έως τις 8 Μαρτίου, που έλαβε εξιτήριο, νοσηλεύθηκε σε απλή κλινική κορωνοϊού, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μένουν άναυδοι από τη μαχητικότητά της και την αποφασιστικότητά της να νικήσει τον κορωνοϊό και να ζήσει.

Η κ. Ο.Κ., η οποία έδωσε τη δική της μάχη και βγήκε νικήτρια, πλέον βρίσκεται στο Γηροκομείο Βόλου, όπου και αναρρώνει.

«Είναι εδώ στο Γηροκομείο και αναρρώνει. Η επιστροφή της από το Νοσοκομείο μάς πλημμύρισε χαρά. Είναι από τις πιο παλιές του Ιδρύματος», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Δαμασκηνός, δίνοντας το στίγμα του κλίματος που επικράτησε στο «Σουρλίγκειο», όταν η 101χρονη πέρασε ξανά την πόρτα του, μετά την πολυήμερη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η 101χρονη από τη Μαγνησία είναι η δεύτερη υπερήλικη στην Ελλάδα που ξεπερνά τον κορωνοϊό. Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο και επρόκειτο για την κυρία Αλεξάνδρα, 102 ετών, τρόφιμο του Γηροκομείου Ιωαννίνων, η οποία μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Μετά από 20 ημέρες νοσηλείας η 102χρονη επέστρεψε νικήτρια στο Γηροκομείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα