Βόμβα από τη FIFA: Ρομπότ αντί των βοηθών

Βόμβα. Τα πολλά λάθη των βοηθών στις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις που βάζουν μπουρλότο στην αξιοπιστία του ποδοσφαίρου, έχουν οδηγήσει τη FIFA σε σκέψεις γι’ αντικατάστασή τους από ρομπότ!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής Daily Mirror, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου σκέφτεται να… τελειώσει τους επόπτες γραμμών και να τους αντικαταστήσει με ρομπότ!

Το βρετανικό μέσο το πάει ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας πως η FIFA έχει δημιουργήσει ήδη μία επιτροπή για το πόσο επηρεάζει το VAR το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μέσω αυτής της επιτροπής, θα εξεταστεί και η ιδέα να εισχωρήσουν κάμερες και υπολογιστές έτσι ώστε για αντικαταστήσουν τους βοηθούς διαιτητές και να κάνουν τις υποδείξεις οφ σάιντ και πλάγιου άουτ.

Για αυτή την προοπτική μίλησε και στέλεχος της FIFA στη Mirror: “Aν υπάρχει περίπτωση οι βοηθοί διαιτητές να αντικατασταθούν από κάμερες και υπολογιστές που θα υποδεικνύουν οφσάιντ και πλάγια; Μπορεί να γίνει πραγματικότητα μία μέρα”.

Πλέον, μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, αν τελικά αυτό το πρωτοποριακό project λάβει το πράσινο φως από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Είναι δεδομένο ότι θα προκληθούν αντιδράσεις, καθώς οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου έχουν πάντα την εύνοια, αλλά αν η αμφισβήτηση που υπάρχει συνεχιστεί, τότε… η Διεθνής Συνομοσπονδία, είναι αναγκασμένη να προστατέψει το προϊόν της.

 

 

Διαβάστε επίσης