Βόμβα στο ποδόσφαιρο με καθιέρωση επαγγελματικής διαιτησίας

Βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση δια νόμου της επαγγελματικής διαιτησίας! Μάλιστα κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή (σε άσχετο νομοσχέδιο), η οποία θα περιλαμβάνει τη σχετική διάταξη.

Η επαγγελματική διαιτησία σίγουρα θ’ αφορά το ποδόσφαιρο, χωρίς ν’ αποκλείεται να επεκταθεί και στο μπάσκετ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα από το κοινοβούλιο, οπότε με την κατάθεση του κειμένου θα διαπιστωθούν όλες οι πτυχές που περιλαμβάνει, καθώς πρωταρχικό είναι το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Για την μετάβαση στην επαγγελματική διαιτησία πολλές κουβέντες είχαν κάνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Τα επιμέρους ζητήματα, όπως το γεγονός, για παράδειγμα, ότι όλοι οι διαιτητές έχουν ήδη μια βασική δουλειά, την οποία θα πρέπει ν’ αφήσουν για ν’ αφοσιωθούν στην διαιτησία χρίζουν απαντήσεων άμεσα.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε πει: «Να θεσμοθετήσουμε άμεσα την επαγγελματική διαιτησία, να υιοθετήσουμε τις καλές πρακτικές άλλων προηγμένων ποδοσφαιρικών χωρών, να εκπαιδεύσουμε και να εμφυσήσουμε εμπιστοσύνη στον Έλληνα διαιτητή, να τον ανεξαρτητοποιήσουμε από τον σφικτό εναγκαλισμό και τα συμπαρομαρτούντα των ΕΠΣ, να επεκτείνουμε το VAR και στη Super League 2 και μια σειρά άλλων θεσμικών παρεμβάσεων. Συμφώνησα 100% με τον κ. Κλάτενμπεργκ».

Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει αντίδραση από την ΕΠΟ, καθώς δεν έχει ερωτηθεί για το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να καταγγελθεί κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα