«ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΟ ΟΝΟΜΑ: «Το παιχνίδι είναι στημένο»

Άγρια επίθεση του Αντώνη Σαμαρά στον Προκόπη Παυλόπουλο για «ανιστόρητη σύμπλευση» με τον  ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη μήνυση για τη σκευωρία στην υπόθεση Novartis στον «επί Ν.Δ. διοικητή της ΕΥΠ κ. Παπαγγελόπουλο» –δηλαδή επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε με δριμύτητα στο άλλο πάλαι ποτέ «καραμανλικό» στέλεχος, τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, κατηγορώντας τον για «ανιστόρητη σύμπλευση» με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Προ ημερών οι φιλοσυριζαίικες εφημερίδες της περασμένης Κυριακής έπλεκαν το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς τον «φυσικό ηγέτης της Ν.Δ.», ο οποίος μάλιστα δεν είναι αντίθετος με την έτοιμη προς υπογραφή ονοματολογία των Σκοπίων που συμφωνήθηκε από τους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Κι αυτό την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει θέμα κομματικής γραμμής και προηγουμένως είχε θέσει θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Είναι φανερό ότι οι δυο πλευρές είναι ένα βήμα πριν από τη ρήξη.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, επιτρέπει σε κυβερνητικούς «τελάληδες» να δημοσιοποιούν ή να διερμηνεύουν τις απόψεις του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς ο ίδιος να τοποθετείται δημόσια, αφού επί 9 χρόνια επιλέγει να «ομιλεί» μέσω τρίτων «αντ’ αυτού».

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καταλυτικές για τη Ν.Δ., κυρίως για το αν μπορεί να βρεθεί κοινός βηματισμός μεταξύ των Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η «ντρίπλα» σε στυλ Μέσι του πρωθυπουργού να υπογράψει μια συμφωνία, που δεν γνωρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και που δεν αποδέχεται ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος, με «ανιστόρητη» –κατά τον Αντώνη Σαμαρά– ανοχή από τον Προκόπη Παυλόπουλο, μπορεί να οδηγήσει όσους δεν επιθυμούν τον όρο «Μακεδονία», στην προς υπογραφή συμφωνία, στη γνωστή ιαχή των φιλάθλων, αλλά και στους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, «το παιχνίδι είναι στημένο»

Διαβάστε επίσης