Βοτανικός: Ποιος δουλεύει ποιον; Ο Μπακογιάννης τον Γιαννακόπουλο ή αντίστροφα;

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” του “Open” κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο των “πρασίνων”, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα προχωρήσει κανονικά το μεγαλεπήβολο έργο. Μάλιστα.

Ο Μπακογιάννης δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ότι για την Διπλή Ανάπλαση θ’ αποφασίσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, στη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου.

Ποιος δουλεύει ποιον, τελικά. Ο Μπακογιάννης τον Γιαννακόπουλο ή ο Γιαννακόπουλος τον Μπακογιάννη; Ή μήπως μας δουλεύουν κι οι δυο;

Πως προχωράει κανονικά ο Βοτανικός σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όταν εκκρεμεί η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού; Κι αν εκεί τα μέλη αποφασίσουν κατά της Διπλής Ανάπλασης;

Ύστερα, ο Γιαννακόπουλος καταφέρθηκε ανοικτά κατά του Αλαφούζου και του Μαλακατέ και είπε ότι οι όροι είναι κατά πολύ χειρότεροι απ αυτούς όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος στον Ερασιτέχνη. Είπε, μάλιστα, ότι δεν θα έβαζε αυτός «ταφόπλακα» στον Παναθηναϊκό αν υπέγραφε τότε.

Πώς, λοιπόν, όλα προχωρούν σύμφωνα με το πλάνο;

Οι δηλώσεις Μπακογιάννη:

«Προχωράμε σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματά μας. Η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο όχι μόνο για την πόλη της Αθήνας, αλλά και για την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είναι ένα έργο που μπορεί να προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας γιατί είναι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο όχι μόνο θα μας επιτρέψει ξανακερδίσουμε ελεύθερο χώρο πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά ταυτόχρονα θα μας επιτρέψει να βάλουμε στον επιταχυντή την ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού, μία περιοχή ξεχασμένη για πάρα πολλά χρόνια», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αναφορικά με τη συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το γήπεδο μπάσκετ και τη δήλωση πως θα αποφασίσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, είπε: «Εμείς προχωράμε σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε υπογράψει. Συγκρατώ την πολύ καλή διάθεση του κ .Γιαννακόπουλου, ο οποίος συμφώνησε να συμμετάσχει σε μία ομάδα εργασίας για το γήπεδο μπάσκετ. Είναι ένα έργο εξαιρετικά δύσκολο, σύνθετο, όλοι το ξέρουμε, προσωπικά είμαι αισιόδοξος». 

Όσο για τις εμπορικές χρήσεις κι αν αυτές θα ανήκουν στον Δήμο, είπε: «Έχουν αποτυπωθεί όλα στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί από όλους τους φορείς της Διπλής Ανάπλασης κι αυτό είναι το σημαντικό, ότι πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια, υπάρχει ένας κοινός στόχος, καθένας αναλάβει ξεκάθαρα έχει τις ευθύνες του. Αυτές οι ευθύνες έχουν περιγραφεί, οπότε τώρα πρέπει να μη χάσουμε καθόλου χρόνο, να προχωρήσουμε άμεσα, ώστε να έχουμε πετύχει τη δημοπράτηση του γηπέδου όσο γίνεται νωρίτερα και σίγουρα εντός του χρονοδιαγράμματος». 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα