Βοτανικός – Πότε θα γίνει η πρώτη σέντρα

Και πότε θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος

Τα χρονοδιαγράμματα για την Διπλή Ανάπλαση έρχονται στο φως.

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Αξιώτης εξηγεί σε συνέντευξή του :

“Το 2024 θα είναι έτοιμο το κλειστό γυμναστήριο του Ερασιτέχνη. Μόλις σε δύο χρόνια από σήμερα κι αυτό διότι το κόστος των μελετών και της κατασκευής θα χρηματοδοτηθεί από τις Τράπεζες (ΑΕΠ Ελαιώνα) και άρα δεν θα έχουμε τις καθυστερήσεις δημοπράτησης που έχουν τα δημόσια έργα, όπως είναι η περίπτωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Μέχρι το 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. Η αρένα του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2026. Είναι η χρονιά που θα γίνει και το πρώτο επίσημο ποδοσφαιρικό ματς του Παναθηναϊκού”.

Το βασικό οικοδόμημα θα είναι η αρένα του ποδοσφαίρου.”Μέχρι τον Μάιο του 2022 θα έχουμε δημοπρατήσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα είνα το σπίτι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα χτιστεί με την έγκριση Δημοσίων Επενδύσεων 115εκ. Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα μέχρι 40.000 θέσεις και θα είναι εναρμονισμένο με τα 4 αστέρια της FIFA και της UEFA. “Η δημοπράτηση θα γίνει το Μάιο του 2022 και σε ένα χρόνο από σήμερα το 2023 θα ξεκινήσει η κατασκευή του η οποία και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2026, ενώ στην αρχή της σεζόν 2026-27 υπολογίζεται να γίνει και ο πρώτος επίσημος αγώνας του Παναθηναϊκού“.

 

Οπως τονίζει ο Βασίλης Αξιώτης δεν θα πειραχτεί τίποτα εάν πρώτα τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αλλά και η ΠΑΕ δεν δώσουν τον πρώτο τους αγώνα στο νέο τους σπίτι στο Βοτανικό. “Αφού γίνει το πρώτο ματς της ποδοσφαιρικής ομάδας στην αρένα του Βοτανικού και αφού ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μεταφέρει όλα τα τμήματα του στον Βοτανικό τότε θα περάσουμε στην τελευταία φάση της Διπλής Ανάπλασης. Αυτή προβλέπει να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ως Δήμος θα κάνουμε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή των Αμπελοκήπων και του Γκύζη”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα