Βουλή: Άγρια κόντρα της Κωνσταντοπούλου με τη βουλευτή του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα

«Είσαι ξεφτιλισμένη» – «Οι φασίστες μιλάνε έτσι»

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ήρθε σε αντιπαράθεση τόσο με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη όσο και με τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης, βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο κ. Λαμπρούλης προχώρησε σε διακοπή της συνεδρίασης, γεγονός που οδήγησε και στη διακοπή της μετάδοσης από το κανάλι της Βουλής. Λίγο αργότερα, ακολούθησε έντονη λογομαχία με τη βουλευτή του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Η ένταση κορυφώθηκε τη στιγμή της διακοπής, όταν η κα Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στην κα Κομνηνάκα, ανέφερε: «το να είσαι γυναίκα και να υπερασπίζεσαι αυτές τις συμπεριφορές είναι απαράδεκτο». Η κ. Κομνηνάκα απάντησε χαρακτηρίζοντάς την «ξεφτιλισμένη», με την κ. Κωνσταντοπούλου να ανταπαντά: «Οι φασίστες μιλάνε έτσι».

Ο διάλογος με τη Μαρία Κομνηνάκα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είσαι γυναίκα. Οι Λαμπρούληδες και οι Παφίληδες έφεραν τους Κυριαζίδηδες.

Μαρία Κομνηνάκα: Τι συμπεριφορά είναι αυτή;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το να είσαι γυναίκα και να υπερασπίζεσαι αυτές τις συμπεριφορές είναι απαράδεκτο.

Μαρία Κομνηνάκα: Τι λες;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο πατέρας του Λαμπρούλη με τον παππού του Φλωρίδη είχαν επιχειρηματικές συναλλαγές. Να μην αρχίσω να λέω ότι η γυναίκα του Αθανασίου λέγεται Κομνηνάκα και είναι συγγενής με την Κομνηνάκα. Και δεν του κάνατε μια ερώτηση ποτέ λόγω της συγγένειας.

Μαρία Κομνηνάκα: Καλά είσαι τόσο ξεφτιλισμένη; Τι πράγματα είναι αυτά; Είσαι καλά;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μη με βρίζεις συγκρατήσου.

Μαρία Κομνηνάκα: Σε λίγο θα βρεις τον πρώτο ξάδελφο μου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ερωτήσεις δεν κάνατε στον Αθανασίου. Μιλάει σε πολιτικό αρχηγό και λέει είσαι ξεφτιλισμένη. Εσύ η άμωμη, η ευπρεπής. Πρέπει να εξηγήσεις.

Μαρία Κομνηνάκα: Πού παιδί μου; Είσαι με τα καλά σου; Έχεις μια εμμονή…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι φασίστες μιλάνε έτσι. Αφού θέλετε απαντήσεις θα τις έχετε επί του πεδίου. Οι φασιστές τα κάνουν αυτά. Τα βρίσκετε τα σόγια κάτω από το τραπέζι και μας κουνάτε το δάχτυλο. Συμπεριφορά διπρόσωπη και συστημική.

Μαρία Κομνηνάκα: Όταν πουλάς εκδούλευση.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σας ζήτησε κανείς αντάλλαγμα; Εγώ σου ζήτησα να καταδικάσεις έναν τραμπούκο κακοποιητή που είναι στο κόμμα σου. Η Κανέλλη την υπερασπίζεται την Μπακογιάννη.

Μαρία Κομνηνάκα: Γυναίκα είναι η Κανέλλη. Γιατί δεν την υπερασπίζεσαι;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τα έχεις μπερδέψει. Επίσης η Κανέλλη υπερασπίστηκε τον Μητσοτάκη και τον Μυλωνάκη και είπε ότι έπαθε ανεύρυσμα από τα συκοφαντικά μανταλάκια. Η σταδιοδρομήσασα επί χούντας.

Μαρία Κομνηνάκα: Εντάξει πες κι άλλα.

Ο διάλογος με τον Γιώργο Φλωρίδη

Γιώργος Φλωρίδης: Να χαιρετήσω τους διδακτορικούς φοιτητές και τον καθηγητή τους Απόστολο Γεωργιάδη.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μόνο την Κλάπα δεν φέρατε.

Γιώργος Φλωρίδης: Εγώ δικηγόρος είμαι δεν μπορώ να σας βοηθήσω.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Φασίστας είστε. Εξάλλου είναι οικογενειακό το θέμα.

Γιώργος Φλωρίδης: Πήρα τον λόγο να ευχαριστήσω τους ακαδημαϊκούς, δικηγόρους που βοήθησαν να συνταχθεί το νομοσχέδιο που φέρνει μια μεγάλη αλλαγή στο κληρονομικό δίκαιο της χώρας.

Ο διάλογος με τον Γιώργο Λαμπρούλη

Γιώργος Λαμπρούλης: Αφήστε με να μιλήσω. Θέλετε να έρθετε εσείς στην έδρα;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πού προβλέπεται να μου απευθύνεστε έτσι;

Γιώργος Λαμπρούλης: Δεν κατάλαβα; Μου ζητήσατε με νεύμα το λόγο. Σας είδα αλλά επιτρέψτε μου να ενημερώσω το Σώμα για τον τρόπο που θα συνεχίσουμε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πού προβλέπεται να μου μιλάτε έτσι;

Γιώργος Λαμπρούλης: Λοιπόν διακόπτεται η συνεδρίαση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα