Βουλή: Εγκρίθηκε με 151 «Ναι» η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Βουλή, πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με τον ΣΥΡΙΖΑ να διασώζεται, αφού ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του πήρε τελικά τις 151ψήφους που χρειαζόταν.

Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως ζητά ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να κυβερνά δίχως να χάσει την δεδηλωμένη. Από την ώρα της ανακοίνωσης, όμως, μέχρι και την ψηφοφορία, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, έκαναν προσθαφαιρέσεις προκειμένου να διαφανεί ποιοι θα ήταν τελικά οι πρόθυμοι και… αδέσποτοι βουλευτές οι οποίοι θα έδιναν την ψήφο εμπιστοσύνης.

Τελικώς, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα, συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρούν την κυβέρνηση όρθια, ενόψει της ψηφοφορίας για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης ήταν απών από την διαδικασία, δηλώνοντας με επιστολή, την πρόθεσή του, εάν ήταν στην Βουλή, να ψηφίσει «ναι». Ωστόσο καταμετρήθηκε ως απών.

Αναλυτικά η ψηφοφορία έβγαλε τα εξής αποτελέσματα:

ΝΑΙ: 151

ΟΧΙ: 148

Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους

Σήμερα, το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του.

 

Διαβάστε επίσης