Βουλή: Μετά τις 5 η ολοκλήρωση της μυστικής ψηφοφορίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου

Στην ψηφοφορία συμμετέχουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ

Από τις 12 το μεσημέρι έχει ξεκινήσει σήμερα η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας προκειμένου οι βουλευτές να αποφανθούν για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μία ψηφοφορία που αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Λόγω των υγιειονομικών μέτρων που έχει λάβει το κοινοβούλιο η ψηφοφορία θα κρατήσει περισσότερες από πέντε ώρες, αφού οι βουλευτές έχουν χωριστεί με αλφαβητική σειρά σε πέντε ομάδες των 60 ατόμων.

Αν και στην ψηφοφορία συμμετέχουν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα έχουν αποφασίσει να απέχουν, ο χρόνος θα τηρηθεί έτσι όπως προγραμματίστηκε εξαρχής και όταν ολοκληρώνεται ψηφοφορία της κάθε ομάδα βουλευτών στη συνέχεια θα γίνεται απολύμανση του χώρου.

Οι απουσίες του ΚΙΝΑΛ

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις απουσίες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, οι οποίες όμως είναι δικαιολογημένες. Πρόκειται για την Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Παπανδρέου που λείπουν στο εξωτερικό και τον Χάρη Καστανίδη που σοβαροί λόγοι θα τον κρατήσουν μακριά από την διαδικασία. Να σημειωθεί πως και οι τρεις έχουν στείλει επιστολή με την οποία ενημερώνουν το προεδρείο της Βουλής πως αν συμμετείχαν στην ψηφοφορία θα ψήφισαν υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου.

Το ψηφοδέλτιο που παίρνουν στα χέρια τους οι βουλευτές περιλαμβάνει το σύνολο των εφτά  αδικημάτων  τρία εκ των οποίων έχουν προστεθεί προκειμένου να διευρυνθεί το κατηγορητήριο και είναι η εγκληματική οργάνωση περίπτωση συμμορίας, η εκβίαση και η δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου. Οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν «ναι, όχι ή παρών»

Διαβάστε επίσης