Βουλή: «Παρών» από ΣΥΡΙΖΑ στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 100.000 θέσεις εργασίας

Έντονη αντίδραση από τον υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

«Παρών» αναμένεται να ψηφίσει εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες και με την οποία θεσπίζεται ανοιχτό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2020 και θα ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Στην ίδια τροπολογία υπάρχει και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 28 ακριτικά νησιά. Ο κ. Σκουρλέτης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ως προς το σκέλος του ΕΝΦΙΑ το κόμμα του σύμφωνοι με την κατάργηση του αλλά ως προς το σκέλος των 100.000 θέσεων δεν συμφωνεί καθώς δεν διασφαλίζεται το να μην έχει τη δυνατότητα ένας εργοδότης να απολύει παλιούς υπαλλήλους και να προσλαμβάνει καινούργιους.

«Και από τη στιγμή που η τροπολογία είναι ενιαία ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί με ενιαίο τρόπο και θα ψηφίζει παρών».

Έντονη αντίδραση Βρούτση: Θυσιάζετε τα πάντα στον κομματικό βωμό

Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αλλάζει και επενδύει πάντα στο λαϊκισμό.

“Θυσιάζετε τα πάντα στο κομματικό βωμό, είστε στην πολιτική του “όχι σε όλα”, στην ισοπεδωτική αντίληψη. Επικαλεστήκατε επιχειρήματα ανεργίας. Ευθύνεται η κυβέρνηση μας για την αύξηση της ανεργίας. Τον Ιούνιο του 2019 που ήσασταν κυβέρνηση η ανεργία ήταν στο 17,1%. Την είχατε μηδενίσει εσείς οι φιλεργατικοί;

Στο διάστημα της δικής μας κυβέρνησης φτάσαμε στο Μάρτιο του 2020 στο 14,4%, στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό από την περίοδο όλων των μνημονίων. Ομως ήρθε η πανδημία. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι φταίει η πολιτική μας και όχι η πανδημία.Δηλαδή αν ήσασταν εσείς θα μπορούσατε με ένα άρθρο και ένα νόμο να ψηφίσετε την κατάργηση της πανδημίας; Κάντε ό,τι θέλετε, θα εκτεθείτε για ακόμα μια φορά στον Ελληνικό λαό και στους ανέργους που με την ψήφο σας είναι σαν να μην θέλετε να πιάσουν δουλειά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα