Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Κεραμέως – Φίλη για τα κολέγια

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ειδικότερα τη ρύθμιση για την δυνατότητα πρόσληψης αποφοίτων κολεγίων στην δημόσια εκπαίδευση.

Όπως υποστήριξε η κ Κεραμέως, η Κομισιόν έχει στείλει προειδοποιητική επιστολή στη χώρα μας για εν δυνάμει παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο, γιατί δεν προβλέφθηκε ισότιμη μεταχείριση για τους τίτλους σπουδών, ενώ όπως κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Γαβρόγλου είχε φέρει διάταξη που άφηνε ανοιχτό παράθυρο για διορισμό σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς από κολέγια το 2018.

«Γιατί φέρνετε νόμο σήμερα αν ίσχυε αυτή η ρύθμιση, κάνετε χατίρια και ψεύδεστε» απάντησε ο Νίκος Φίλης, ζητώντας από την υπουργό να πάρει πίσω τη διάταξη και να κάνει διάλογο στη Βουλή.

«Το 2019 σας έπιασε μένος με τα κολέγια, επειδή είχαμε εκλογές και τώρα μας κουνάτε το διάλογο» ανταπάντησε η κ Κεραμέως με το Νίκο Φίλη να κάνει λόγο για ψευδολογίες και τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Στύλιο να ζητά να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο κ Φίλης κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ότι για την αργία των 3 Ιεραρχών λειτουργεί με απίστευτη προχειρότητα :« Ή τόσο πολύ μισείται τη δημόσια εκπαίδευση ή είστε σκιτζήδες» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης