Βουλή: Σύγκρουση Άδωνι με Παπακώστα με αφορμή τις ποινικές ευθύνες υπουργών

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε υποκριτική τη συμπεριφορά τής κυρίας Παπακώστα υπενθυμίζοντας ότι εκείνη, ως βουλευτής της ΝΔ, την είχε ψηφίσει

Αν και η αναθεώρηση του Συντάγματος προϋποθέτει συναινέσεις, ωστόσο το άρθρο 86 έγινε αφορμή να συγκρουστούν το απόγευμα, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης με την Κατερίνα Παπακώστα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για υποκριτική συμπεριφορά της κυρίας Παπακώστα που είχε ψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ και προκάλεσε την άμεση αντίδρασή της, κατηγορώντας τον ευθέως για λαϊκισμό.

«Ο προλαλήσας συνάδελφος πρέπει να γνωρίζει ότι, όταν υπερψηφίστηκε η συγκεκριμένη διάταξη που, από τη σημερινή Βουλή, τείνει προς αναθεώρηση, εγώ ήμουν βουλευτής, εκείνος όχι. Να σεβαστεί την κοινοβουλευτική εμπειρία ενός ανθρώπου που αυτά που λέει τεκμαίρονται, ενώ τα δικά του συνήθως όχι», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι η φιλοσοφία του άρθρου κατά την υιοθέτησή του ήταν θετική αλλά στην πορεία αυτό εργαλειοποιήθηκε, με αποτέλεσμα μέσω «φαύλων μεθοδεύσεων να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του».

Διαβάστε επίσης