Βουλή: Το άρθρο 32 για την εκλογή Προέδρου στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης

Με το πολιτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στο άρθρο 32 που αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνεχίζεται αύριο Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αν και συμφωνούν στην αποσύνδεση της εκλογής Ανωτάτου Άρχοντα από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών,διαφωνούν με τον τρόπο ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η πρόταση της συμπολίτευσης , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μπορεί να εκλέγεται σε πέμπτη ψηφοφορία ακόμη και με απλή πλειοψηφία, θεωρείται άκρως προβληματική από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως υποστηρίζει -με την κυβερνητική πρόταση ο Ανώτατος Άρχοντας « καθίσταται άθυρμα της ελάχιστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας , κάτι που του αποστερεί τη δυνατότητα να λειτουργεί ως ρυθμιστής του πολιτεύματος».
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει τρεις ψηφοφορίες που αν αποβούν άκαρπες θα επαναλαμβάνονται ανά μήνα έως ότου επιτευχθεί πλειοψηφία τριών πέμπτων ή μέχρι τη συμπλήρωση εξαμήνου από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής. Μετά την παρέλευση των έξι μηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,σύμφωνα πάντα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγεται απευθείας από τον λαό.
Διαβάστε επίσης