Βουλή: Βγήκαν πάλι τα “ξίφη” στον απόηχο των δηλώσεων Δρίτσα για τον Κουφοντίνα

Ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο

Συνεχίζονται οι κόντρες ανάμεσα στη κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των δηλώσεων του Θοδωρή Δρίτσα για τον απεργό τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς για ακόμη μία φορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Ο κ. Δρίτσας έκανε πολύ μεγάλο σφάλμα, είναι ανατριχιαστική η δήλωση και η ανασκευή δεν τον ξεπλένει! Φάνηκε τι πιστεύει πραγματικά! Αυτό είναι σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσπερνιέται εύκολα με απλή ανασκευή», είπε ο κ. Γεωργιάδης και ξεκαθάρισε πως ούτε η κυβέρνηση ούτε η πολιτεία στο σύνολό της δεν θα προχωρήσουν σε ειδική μεταχείριση του Κουφοντίνα. «Αντιμετωπίσατε το 2015 και σεις απεργία πείνας από τον Κουφοντίνα επειδή δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κυβέρνηση Τσίπρα υποχώρησε, άλλαξε τους νόμους, πήγε στις αγροτικές φυλακές και πέρασε κάποια χρόνια ζάχαρη γιατί του κάνατε τα χατίρια. Εμείς δεν νομοθετούμε για τον Κουφοντίνα. Τώρα κάνει απεργία πείνας με το ανάποδο αίτημα του 2015 και φέρεται προς την κοινωνία σαν κακομαθημένο παλιόπαιδο που νομίζει ότι έχει το θείο δικαίωμα να του φέρονται διαφορετικά οι άλλοι! Δεν του αναγνωρίζουμε τέτοιο θείο δικαίωμα! Οι νόμοι ισχύουν για όλους είναι ίδιοι για όλους! Η δημοκρατία δεν εκδικείται ούτε κάνει χατίρια και εκβιάζεται!», είπε και αμέσως συμπλήρωσε: « οι γιατροί είναι εκεί και έχουν την ευθύνη για να μην πεθάνει! Είναι υποχρεωμένοι να σώσουν τη ζωή του και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει αποφανθεί για το τι πρέπει να γίνει. Η σίτιση είναι επιβεβλημένη πράξη».

Η απάντηση Τσακαλώτου στον Γεωργιάδη

«Είναι πολιτική χωρίς αρχές να ταυτίζετε την τρομοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος κατηγόρησε βουλευτές της συμπολίτευσης πως ταυτίζουν το κόμμα του με τη 17Ν λέγοντας πως « δεν μπορεί να περάσει έτσι αυτό! Δηλητηριάζει το κλίμα». «Πραγματικά πιστεύτε ο Θ. Δρίτσας είναι πολιτικός βραχίονας της 17Ν; γιατί το σηκώνετε;», αναρωτήθηκε και κάλεσε την κυβέρνηση να μην γίνει Τουρκία αφήνοντας να πεθάνει απεργός πείνας σε ευρωπαϊκή χώρα. «Σας το λέω γιατί υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο νόμο, έχετε την ευκαιρία να μη πεθάνει ένας άνθρωπος, δεν είναι καλό για τη δημοκρατία και για σας!», είπε.

Πυρά και από το ΚΙΝΑΛ

«Ζούμε συνεχώς ένα απίστευτο θέατρο σε ένα θέμα που απασχολεί εκβιαστικά την κοινωνία σε αυτές τις μέρες που ζει την κρίση της με τις συνέπειές της. Το γνωστό θέατρο, μια ιδιότυπη πολιτική επένδυση σε καταδικαστέο απεχθές έγκλημα που καμία παράταξη του δημοκρατικού τόξου δεν μπορεί να έχει άλλη άποψη. Η πολιτική εκμετάλλευση είναι ανεπίτρεπτη! Καθυστερήσατε σε νόμιμα δικαιώματα του καταδικασμένου εγκληματία, καθυστερήσατε ανεπίτρεπτα με αποτέλεσμα να νομιμοποιήσετε την απεργία πείνας. Και σεις κ. του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στον δικαιωματισμό πάτε να ξυπνήσετε μια ιστορία που δεν έχει σχέση με τις ανάγκες της χώρας σήμερα», είπε ο Κ. Σκανδαλίδης από το ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα