Βούτσης: «Η Βουλή δεν είναι μαυσωλείο, ούτε πρέπει να γίνει»

«Η Βουλή δεν είναι μαυσωλείο, δεν έπρεπε να είναι ποτέ ούτε πρέπει να γίνει ποτέ στο μέλλον. Είναι μια ζωντανή, διαρκής πηγή και παρακαταθήκη του Κοινοβουλευτισμού, της Δημοκρατίας, της ενθάρρυνσης των πολιτιστικών, επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων της χώρας.

Είναι οπωσδήποτε το σημείο όπου οι δεκάδες των διαδηλώσεων καταλήγουν ή περιτριγυρίζουν, αλλά και το επίκεντρο όπου οι σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις παράγουν αποτελέσματα» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, νωρίτερα σήμερα, στους πολιτιστικούς και κοινοβουλευτικούς συντάκτες σε μια ενημερωτική συνάντηση για την πολιτιστική δραστηριότητα και ευρύτερα για τις δράσεις που στοχεύουν στην εξωστρέφεια και την κοινωνική προσφορά της Βουλής με τη συνδρομή στρατηγικών υπηρεσιών της, όπως είναι η βιβλιοθήκη, ο τηλεοπτικός σταθμός, το Ίδρυμα της Βουλής και η γενική διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.

Ήταν μια συνάντηση που έθεσε τις βάσεις για περαιτέρω διερεύνηση των επιμέρους πρωτοβουλιών της Βουλής στην πολιτιστική πολιτική της.

Διαβάστε επίσης