ΒΟΥΤΣΗΣ: “Δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος της Βουλής”

Το τέλος του από την προεδρία της Βουλής ανακοινώσε ο Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας την εξαμηνιαία Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τραπέζης της Ελλάδος από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Πέρα από τον τυπικό, σύντομο, διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες και τις εκατέρωθεν επισημάνσεις για το περιεχόμενο της Έκθεσης, η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από μία δήλωση του κ. Βούτση, με την οποία γνωστοποίησε ότι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος δεν πρόκειται να βρεθεί ξανά στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

«Χαίρομαι που παραλαμβάνω την Έκθεση. Είναι η τελευταία φορά που την παραλαμβάνω ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Ανεξάρτητα από ποια κυβερνητική πλειοψηφία θα προκύψει στις εκλογές, σε ό,τι με αφορά έχω δηλώσει από καιρό, ότι ολοκληρώνω τη θητεία μου εδώ», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης, ενώ στη συνέχεια των δηλώσεών του, δεν παρέλειψε να αφήσει και μια μικρή αιχμή για τον προβληματισμό που εκφράζεται μέσω της Έκθεσης ότι τα μέτρα που έλαβε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση δυσχεραίνουν τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων: «Τον τελευταίο χρόνο, μετά τον περασμένο Αύγουστο τα βήματα που γίνονται είναι σταθερά, σε σχέση και με την ανταπόκριση από τις αγορές για τη δυνατότητα της χώρας να στηριχτεί στα πόδια της και να ασκήσει εθνική δημοσιονομική πολιτική. Πάντοτε βεβαίως ανάμεσα στις μεσομακροπρόθεσμες γενικές δεσμεύσεις, οι οποίες υπάρχουν από τα προγράμματα που έχουν συνομολογηθεί. Δεν υπάρχει πλέον πίεση ότι αμέσως μετά τις εκλογές χρειάζονται ή θα χρειαστούν υπερεθνικές δεσμεύσεις, εν είδη τέταρτων-πέμπτων ή άλλων μνημονίων. Όλοι συζητούν σε ένα θετικό πεδίο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τις νέες προοπτικές και δυνατότητες που δίνει η κατάσταση της οικονομίας σήμερα».

Διαβάστε επίσης