Βούτσης: «Το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία ήταν ιστορικό»

Είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ δεν έλειψε να σχολιάσει και την στάση του ΚΙΝΑΛ που αναφέρει ότι θέλει την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία ήταν ιστορικό», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι μέσα από την οικονομική διασύνδεση και την εμφάνιση ενός πεδίου συνεργασίας στην ενέργεια και τις επενδύσεις θα διαμορφωθεί ένα διαφορετικό κλίμα το οποίο είναι βασικό αλλά δεν αρκεί.

«Διότι, λόγω καθυστερήσεων από την πλευρά της κυβέρνηση, αντί η πραγματικά πολύ καλή συμφωνία να εξηγηθεί στο λαό και ιδιαίτερα στην ελληνική Μακεδονία, επί της ουσίας προέκυψε μια επανάπαυση με το σκεπτικό ότι τα θετικά της συμφωνίας είναι προφανή», εξηγεί και προσθέτει: «όταν συγκυβερνάς με μια πολιτική δύναμη που έχει κόκκινη γραμμή το μακεδονικό και ο πρόεδρός της και υπουργός Αμύνης εκφράζει ενώπιον διεθνών οργανισμών την αντίθεσή του, είναι σαφές ότι το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε έναν ουσιαστικό παροπλισμό των θετικών επιχειρημάτων επί της συμφωνίας».

Για το εάν η στάση του ΚΙΝΑΛ για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο αποτελεί μέρος του προοδευτικού χώρου ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει «η προσέγγισή μας δεν είναι χειραγωγική σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως εμβρυουλκός για μελλοντικές αλλαγές και συμμαχίες. Πρέπει να καταλάβουν όλοι και στον δικό μας χώρο ότι μετά τη λήξη της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε τη συζήτηση για ευρείες συμμαχίες του προοδευτικού χώρου», υπογραμμίζοντας ότι η μπαγκέτα θα κρατιέται από τη ριζοσπαστική Αριστερά.

Σε ερώτηση αν η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη είναι αποτέλεσμα τακτικής συμμαχίας ή οικειοποίηση ενός “όπλου” των αντιπάλων, ο κ. Βούτσης δηλώνει ότι «ο λαός του Ολυμπιακού δεν ψήφιζε με βάση την ιδιοκτησία. ‘Ενα μέρος αυτού του κόσμου βεβαίως επηρεάζεται και απ’ αυτό. Αλίμονο όμως αν τα εκατομμύρια κόσμου που υποστηρίζουν την εκάστοτε ομάδα έβαζαν στην μπάντα τα οικονομικά, κοινωνικά και προσωπικά θέματα στη βάση τού ποιός είναι ο πρόεδρος της ομάδας» και επισημαίνει «επειδή και σε αυτό το επίπεδο επιχειρήθηκε να υπάρξει μια “υγειονομική ζώνη” απέναντι στο χώρο μας, εγώ πήγαινα μέσα στο ΣΕΦ άνετα». «Αν λοιπόν η παρουσία του Π. Κόκκαλη έχει ως επίπτωση το να χαλαρώσει αυτή η απολίτικη πολεμική, τότε είναι καλοδεχούμενη», προσθέτει ο πρόεδρος της Βουλής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα