Βραζιλία: Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα με ομήρους και εκρηκτικά – Ένας νεκρός

Ακόμα ένας τραυματίστηκε από τα πυρά - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Τραγική κατάληξη είχε μία κινηματογραφική θα λέγαμε ληστεία τράπεζας με αρπαγή ομήρων, εκρηκτικά και βαριά όπλα καθώς έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, σε μια πόλη στη βόρεια Βραζιλία, μία ημέρα μετά ένα παρόμοιο περιστατικό στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ένας όμηρος έπεσε νεκρός από πυρά και ένας άλλος κάτοικος της πόλης Καμετά τραυματίστηκε στο πόδι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

20 ληστές βαριά οπλισμένη στην Καμετά της Βραζιλίας

Η Καμετά είναι μια πόλη με πληθυσμό 130.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χλμ νότια του Μπελέμ, της πρωτεύουσας της πολιτείας Παρά. «Περισσότεροι από 20 κακοποιοί, βαριά οπλισμένοι, με μεγάλου διαμετρήματος όπλα, όπως τουφέκια» επιτέθηκαν σε ένα υποκατάστημα της κρατικής τράπεζας Banco do Brasil, εξήγησε ο γραμματέας Ασφαλείας της Παρά, χωρίς να διευκρινίσει το ποσό που άρπαξαν οι ληστές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον ενημερωτικό ιστότοπο G1, πελάτες μπαρ, που παρακολουθούσαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, πιάστηκαν όμηροι και χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η αστυνομία βρήκε αργότερα ένα φορτηγάκι με εκρηκτικά, που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες σε έναν κοντινό δρόμο. Μία ημέρα πριν, η πόλη Κρισιούμα, με 217.000 κατοίκους, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα (νότια), έζησε μια νύχτα τρόμου. Καμία τριανταριά άνδρες εισέβαλαν σε μια τράπεζα ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, δεν υπήρξαν νεκροί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα